Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Γιορτή πίτας και φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Λέχοβο

Γιορτή πίτας και φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Λέχοβο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Lexovo_Pita_2014 (Αντιγραφή) (2) (Αντιγραφή)

Το Φθινόπωρο θα καλωσορίσει και φέτος, ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας», με την διοργάνωση για μία ακόμη χρονιά, της Γιορτής Πίτας στο Λέχοβο, το Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Οκτωβρίου.
Η καθιερωμένη γιορτή αφιερώνεται φέτος στα 100 χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού Σωματείου Οικοδόμων Λεχόβου -που αποτελεί ένα από τα πρωτοϊδρυθέντα αντίστοιχα σωματεία σε όλη την χώρα –και επιχειρεί να προβάλει και να αναδείξει τις νόστιμες και παραδοσιακές πίτες του Λεχόβου, ενώ ήδη με την επιτυχή αναβάθμιση που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες .
Η προσθήκη του Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου και οι παράλληλες εκδηλώσεις, αποτελούν επίσης καινοτομίες που εμπλουτίζουν την Γιορτή πίτας, δίνοντας την δυνατότητα στους παραβρισκόμενους , να γευτούν τις εξαιρετικές παραδοσιακές πίτες του Λεχόβου, να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάσουν και να δουν από κοντά τις ξεχωριστές ομορφιές και τα αξιοθέατα του γραφικού Λεχόβου.
ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της φετινής γιορτής:
-Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2013, στην κεντρική πλατεία του Λεχόβου, στις 7:00 μ.μ, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καθιερωμένη γιορτή πίττας, ενώ θα προηγηθεί εκδήλωση από το Σωματείο Οικοδόμων Λεχόβου, αφιερωμένη στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του .
-Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 19 Οκτωβρίου, στο κλειστό γυμναστήριο Λεχόβου, στις 7:00 μ.μ, στο πλαίσιο της γιορτής πίττας, θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με χορούς από την Ήπειρο, την Μακεδονία, την Κρήτη , την Μικρά Ασία, τον Πόντο, καθώς και νησιώτικα.

Lexovo_Pita_2014

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: