Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Αφιέρωμα στις μουσικές μας παραδόσεις σε μια συναυλία για την Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη
None

Αφιέρωμα στις μουσικές μας παραδόσεις σε μια συναυλία για την Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε γνώριμα παραδοσιακά ακούσματα ταξίδεψαν το κοινό της Κοζάνης δύο από τους κορυφαίους μουσικούς του είδους με τη σύμπραξη των φοιτητών του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το απόγευμα του Σαββάτου, στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, το ΙΝΒΑ και το περιοδικό «Λειμωνάριο».
Ο Σωκράτης Σινόπουλος στην πολίτικη και ποντιακή λύρα και έχοντας την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος κατηύθυνε με γλυκύτητα και μαεστρία στο καλύτερο αποτέλεσμα τους φοιτητές του τμήματος, ενώ η Κατερίνα Παπαδοπούλου με τη μελωδική φωνή της απέδωσε μοναδικά τα ακούσματα της Θράκης, του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
Εκ μέρους των συνδιοργανωτών της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, ο πρόεδρος της Βιβλιοθήκης και του ΙΝΒΑ Μάρκος Φλώρος και η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ματίνα Τσικριτζή Μόμτσιου.
Ο κ. Φλώρος αναφέρθηκε στο σκοπό της εκδήλωσης που ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για τη συντήρηση πολύτιμων κειμηλίων της Βιβλιοθήκης, ενώ η κ. Μόμτσιου επισήμανε την προθυμία των μουσικών να συνεισφέρουν στους σκοπούς της συγκεκριμένης εκδήλωσης με μια ανιδιοτέλεια που έχει φτάσει να αποτελεί όαση δροσιάς στις μέρες της σαπίλας και των golden boys» και έκανε αναφορά στην προσπάθεια να τεθεί επιτακτικά πλέον το θέμα της κατασκευής του νέου κτηρίου και του μουσείου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.
Το κοινό απόλαυσε την ξεχωριστή αυτή μουσική συνάντηση και ανταποκρίθηκε με θέρμη.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team