Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Αυξημένη αέρια ρύπανση στο λεκανοπέδιο
None

Αυξημένη αέρια ρύπανση στο λεκανοπέδιο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Αύξηση της περιβαλλοντικής ρύπανσης από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ καταγράφηκε χθες Μ. Πέμπτη στο ενεργειακό λεκανοπέδιο, καθώς οι σταθμοί μέτρησης της ΔΕΗ και του Κέντρου Περιβάλλοντος (ΚΕ.ΠΕ.) της Δυτικής Μακεδονίας έδειχναν υψηλές συγκεντρώσεις εισπνεύσιμων αιρούμενων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα.
Στο πορτοκαλί, δηλαδή σε κατάσταση συναγερμού, βρισκόταν χθες από το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι ο δείκτης ποιότητας του αέρα στους σταθμούς μέτρησης από την Ποντοκώμη έως και τους Αναργύρους Φλώρινας, με συνέπεια τη δυσφορία ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα αναλυτικών μετρήσεων της ποιότητας του αέρα που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα του ΚΕ.ΠΕ., ο δείκτης στο σταθμό μέτρησης που έχει εγκατεστημένο η ΔΕΗ στον Οικισμό της ΔΕΗ (δίπλα στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας) έδειχνε 6/10, στην κλίμακα από 0 έως 10. Την ίδια ώρα στο πορτοκαλί ήταν ο σταθμός του ΚΕ.ΠΕ. στο Καρυοχώρι που έδειχνε 4/10. Ίδιες τιμές έδινε και ο σταθμός της ΔΕΗ στην Ποντοκώμη που ήταν επίσης βαμμένος με πορτοκαλί χρώμα, αν και ο σταθμός του δήμου Κοζάνης στην Ποντοκώμη έδειχνε ένα βαθμό μικρότερο (3/10) με αποτέλεσμα να είναι στο πράσινο, ενώ στους Αναργύρους ο δείκτης βρισκόταν στο μέσον της κλίμακας, έδειχνε δηλαδή 5/10.
Την ίδια ώρα πάντως ο δείκτης ρύπανσης στο σταθμό το Κέντρου Περιβάλλοντος στην Πτολεμαΐδα ήταν στο πράσινο, δείχνοντας 3/10 όπως και ο σταθμός της ΔΕΗ στην Μαυροπηγή.

Ρ.Β.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team