Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Αυξάνεται ραγδαία η ετήσια κίνηση στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής
None

Αυξάνεται ραγδαία η ετήσια κίνηση στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Συνωστισμός επικρατεί τις πρώτες ημέρες της μεγάλης Εβδομάδας στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, όπου η κίνηση των οικονομικών μεταναστών και των οικογενειών τους για το Πάσχα αυξάνεται και θα κορυφωθεί το Μ. Σάββατο.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αυξάνεται κάθε χρόνο ραγδαία η μέση ετήσια κίνηση στα σύνορα. Σύμφωνα μες στοιχεία του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής από τον μεθοριακό σταθμό των ελληνοαλβανικών συνόρων το 2009 πέρασαν προς Αλβανία και Ελλάδα 1.400.000 άτομα, το 2010 πέρασαν 1.800.000, ενώ τους πρώτους τρεις μήνες του 2011 οι ταξιδιώτες ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο. Ειδικότερα; Τον Ιανουάριο 202.000, τον Φεβρουάριο 140.000, τον Μάρτιο 190.000 και τον Απρίλιο ( μέχρι προχτές 250.000).
Εμφανώς αυξημένη είναι η κίνηση του Πάσχα από τις πρώτες ημέρες της Μ. Εβδομάδας. Να σημειωθεί ότι υπάρχει μεγάλη κίνηση και προς τα μέσα και προς τα έξω, αλλά η μεγαλύτερη κίνηση παρατηρείται προς Αλβανία. Γι’ αυτό και στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής λειτουργούν τέσσερις λωρίδες εξόδου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα χιλιάδες αυτοκίνητα και τα εκατοντάδες λεωφορεία. Ωστόσο, είναι πολλοί οι γείτονες που επισκέφτονται την Ελλάδα για Πάσχα, αντί να πάνε στην Αλβανία τα συγγενικά τους πρόσωπα που εργάζονται στη χώρα μας. Η αυξημένη είσοδος σε σχέση με άλλες χρονιές, μετρίασε κάπως την μεγάλη έξοδο, αφού πολλοί Αλβανοί κάνουν χρήση τον νέο νόμο και έρχονται στη χώρα μας να περάσουν το Πάσχα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα που εργάζονται εδώ. Ως γνωστόν από πέρυσι άλλαξε η νομοθεσία και καταργήθηκε η βίζα για τους Αλβανούς που επισκέπτονται τη χώρα μας για τουριστικούς και επιχειρηματικούς λόγους. Αρκεί οι ταξιδιώτες της γείτονος που επισκέπτονται τη χώρα μας να έχουν το ποσό των 50 ευρώ για κάθε ημέρα παραμονής στην Ελλάδα.
Το προσωπικό του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής βρίσκεται επί ποδός και εργάζεται υπερωριακά και χωρίς ρεπό, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αυξημένη επιβατική κίνηση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team