Αρχική > Uncategorized > Από 22 Ιουλίου – 1 Αυγούστου τα μουσικά σεμινάρια «Δούμπεια»
None

Από 22 Ιουλίου – 1 Αυγούστου τα μουσικά σεμινάρια «Δούμπεια»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Για έβδομη συνεχή χρονιά διοργανώνονται από 22 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου στην Κοινότητα Βλάστης τα μουσικά σεμινάρια «Δούμπεια», που ονομάστηκαν έτσι προς τιμήν του βλατσιώτη μαικήνα των τεχνών Νικόλαου Δούμπα.
Παράλληλα, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Φίλοι της Όπερας» Θεσσαλονίκης διοργανώνεται ο δεύτερος διαγωνισμός τραγουδιού «2nd OPERA and LIED Competition» στη μνήμη του βλατσιώτη Χρήστου Δέλλα για τα 110 χρόνια από τη γέννηση του (Βλάστη Κοζάνης 1900 -Θεσσαλονίκη 1967). Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν νέοι έως 30 ετών.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει ατομικά και ομαδικά μαθήματα πιάνου, βιολιού, βιόλας, βιολοντσέλου, φλάουτου, κλαρινέτου, κιθάρας, ακορντεόν, μονωδίας- όπερας, μουσικής δωματίου και διεύθυνσης ορχήστρας.
Το κόστος για τα μαθήματα και τη διαμονή σε ξενοδοχείο με ημιδιατροφή ανέρχεται σε 300 ευρώ για τις 10 ημέρες του σεμιναρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 10 Ιουλίου.
Στα σεμινάρια πρόκειται να συμμετέχουν 80 παιδιά από την Ελλάδα και χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων, τα οποία εκτός από την παρακολούθηση των μαθημάτων θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάζουν την πρόοδό τους στις συναυλίες μαθητών και καθηγητών που διοργανώνονται τα βράδια, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν απογευματινούς περιπάτους στη φύση.
Καλλιτεχνικός διευθυντής των μουσικών σεμιναρίων είναι ο βιολονίστας και μαέστρος από την Κύπρο αλλά και διευθυντής του “Βαρβούτειου” Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας Μίκης Μιχαηλίδης.
Στο σεμινάριο διδάσκουν οι κάτωθι:
ΠΙΑΝΟ Mihai Ungureanu, Κατερίνα Σακέτα  
ΠΙΑΝΟ+4 XEΡIA Borislava Taneva
ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ Alexander Tchuev
ΒΙΟΛΙ Angel Stankov- Μίκης Μιχαηλίδης
ΒΙΟΛΑ/ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ Sanda Crαciun Popa                   
ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ V.Kisselova-Morales 
ΦΛΑΟΥΤΟ Νικολός Δημοπουλος 
ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ Aurelian-Octav  Popa
ΚΙΘΑΡΑ Θάνος Μητσαλας
ΜΟΝΩΔΙΑ/ΟΠΕΡΑ Κατερίνα  Καρατζά    
ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΟΝΩΔΙΑΣ Γιώργος Βαγιάνος    
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ Svilen Simeonov 
ΣΥΝΟΔΕΙΑ/ACCOMPANIST Viviana Grutanska
Λίγα λόγια για τον
Νικόλαο Δούμπα
Ο Νικόλαος Δούμπας που κατάγεται από τη Βλάστη, αποτελεί μία από τις πλέον εξέχουσες προσωπικότητες του απόδημου ελληνισμού των τελευταίων 200 χρόνων. Υπήρξε κορυφαίος μαικήνας των τεχνών, ιδιαίτερα της μουσικής και επηρέασε όσο λίγοι τις εξελίξεις στη μουσική πρωτεύουσα του κόσμου, τη Βιέννη, όπου έζησε. Σε ειδικό λεύκωμα που κυκλοφόρησε το 1997 από το Δήμο της Βιέννης αφιερωμένο στον ίδιο και τον Σούμπερτ, αναφέρεται ότι αυτός «συνέβαλε όσο κανείς άλλος στη διάσωση και προβολή του έργου του Σούμπερτ». Επίσης, ο ρόλος του στην ανέγερση των εντυπωσιακών μνημείων των καλλιτεχνών και των επιβλητικών δημοσίων κτιρίων που κοσμούν την πόλη της Βιέννης υπήρξε καταλυτικός.

Ρ.Β.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team