Αρχική > Ελλάδα > Απολύσεις στο Δημόσιο: Έρχεται λουκέτο στις δημοτικές αστυνομίες – Ποιοι θα ενσωματωθούν στην ΕΛ.ΑΣ.

Απολύσεις στο Δημόσιο: Έρχεται λουκέτο στις δημοτικές αστυνομίες – Ποιοι θα ενσωματωθούν στην ΕΛ.ΑΣ.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emaildimotiki_astynomia_534_355

– Άμεσο κλείσιμο φορέων όπως η Δημοτική Αστυνομία για να βρεθούν οι 4.000 που θα απολυθούν από το Δημόσιο και οι 25.000 της διαθεσιμότητας
– Ένα μέρος των 4.000 δημοτικών αστυνομικών θα μπει στηνΑστυνομία
– Κατάλογο με ονόματα όσων θα μπουν σε διαθεσιμότητα μέχρι τέλος Ιουλίου απαιτεί η τρόικα
– Ποια η πρόταση Μητσοτάκη
– ΤΩΡΑ η νέα κρίσιμη συνάντηση των δυο πλευρών – Στις 10:00 στη σύσκεψη και ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης

Τα νούμερα δε βγαίνουν, οι δανειστές απαιτούν και πιέζουν και η κυβέρνηση φαίνεται πως οδηγείται αναγκαστικά σε… αλχημείες για να βρει στη σωστή φόρμουλα απολύσεων / διαθεσιμοτήτων στο δημόσιο, ώστε να πείσει την τρόικα και να δώσει το ΟΚ για τη νέα δόση του δανείου.

Η σκληρή στάση των τροϊκανων κάνει δύσκολη τη ζωή της κυβέρνηση, που ζητάει παράταση για κινητικότητα και διαθεσιμότητα, αλλά οι δανειστές απαιτούν διευθύνσεις και ονόματα μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Η νέα, τέταρτη κατά σειρά, συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους της τρόικας σήμερα θεωρείται καταλυτική. Γιατί ενδεχομένως να κριθεί το αν θα δοθεί παράταση στην κινητικότητα.

Δημοτική Αστυνομία: Κλειστό λόγω τρόικας 

Τα σενάρια που εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο για… βγουν τα νούμερα σε απολύσεις και διαθεσιμότητα είναι πολλά. Ένα από αυτά προβλέπει ακόμη και να κλείσουν οι δημοτικές αστυνομίες σε όλη τη χώρα, γράφει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος.

Η κυβέρνηση πρέπει να βρεί 4.000 δημοσίους υπαλλήλους που θα απολυθούν κι άλλους 25.000 που θα βγουν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του χρόνου. Την ώρα που ο εκβιασμός για το «πάγωμα» της δόσης έχει προ ημερών πέσει στο τραπέζι, η κυβέρνηση ψάχνει ποιος κι από που θα μπει στη… δεξαμενή απολύσεων και διαθεσιμοτήτων.

Στο τραπέζι με όσα εξετάζονται έχει πέσει και η πρόταση να κλείσουν οι δημοτικές αστυνομίες που λειτουργούν σε όλη τη χώρα. Όσοι από τους χιλιάδες δημοτικούς αστυνομικούς δεν υποχρεωθούν να αποχωρήσουν ή δε μπουν σε διαθεσιμότητα, θα ενταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία.

Η Δημοτική Αστυνομία αριθμεί 4.000 εργαζόμενους σε όλη τη χώρα και περίπου 1.100 μόνο στην Αθήνα.

Αν τελικά επικρατήσει αυτό το σενάριο, όσοι δε μπουν σε διαθεσιμότητα ή δεν απολυθούν, θα αξιολογηθούν και θα μεταφερθούν σε ορισμένους κλάδους της ΕΛ.ΑΣ.
Όσο για τα καθήκοντα των δημοτικών αστυνομικών; Μπορεί να τα αναλάβει το προσωπικό της Αστυνομίας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το τελεσίγραφο της τρόικας και η πρόταση Μητσοτάκη

Μέχρι 31 Ιουλίου η τρόικα απαιτεί να έχει στα χέρια της κατάλογο με τα ονόματα και τις θέσεις των 12.500 υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας άμεσα γράφει Το Έθνος.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν είναι θετικοί στο ενδεχόμενο της παράτασης, μέχρι τον Σεπτέμβριο, για την κινητικότητα που ζητά η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και θέλουν να έχει τελειώσει το θέμα, όπως έχει συμφωνηθεί, τώρα.

Έτσι, το υπουργείο προτείνει για την επίσπευση της κινητικότητας μέχρι το τέλος Ιουλίου:

5.000 καθηγητές να μετακινηθούν σε δημοτικά σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας φέρεται να έχει προετοιμαστεί για να παρουσιάσει τα ονοματεπώνυμα των εκπαιδευτικών που θα μετακινηθούν μετά τις 31 Ιουλίου
2.000 εκπαιδευτικοί που προέρχονται από ειδικότητες όπου καταγράφεται πλεονάζον προσωπικό (π.χ. γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής) θα τεθούν σε διαθεσιμότητα
2.500-3.000 εργαζόμενοι στους δήμους θα τεθούν σε διαθεσιμότητα

newsit.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Εμβολιάστηκε γιαγιά 100 ετών στο Ηράκλειο – Ο συγκλονιστικός διάλογος με τον γιατρό

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Το όνομά της είναι Χρυσούλα Μανούσου. Είναι 100 ετών, μένει στο Ηράκλειο Κρήτης και έστειλε το πιο δυνατό μήνυμα ...