Αρχική > Uncategorized > Απαίτηση για στελέχωση των νοσοκομείων Δυτ. Μακεδονίας
None

Απαίτηση για στελέχωση των νοσοκομείων Δυτ. Μακεδονίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Τη στελέχωση και πλήρη λειτουργία όλων των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας απαίτησαν περισσότεροι σχεδόν 2500 πολίτες του νομού Κοζάνης που συμμετείχαν στη σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από ομάδα πρωτοβουλίας νέων μέσα από το διαδίκτυο, με αφορμή τον θάνατο του μικρού Γιαννάκη που εξέπνευσε πριν λίγες μέρες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μετά την ταλαιπωρία του από την μεταφορά του από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, αφού ήταν κλειστές οι παιδιατρικές κλινικές των δύο νοσοκομείων του νομού.
Επρόκειτο για μια δυναμική διαμαρτυρία, με σύνθημα «Υγεία, δικαίωμα για όλους», που και σιωπηλή, αφού δεν εκφωνήθηκαν λόγοι και χαιρετισμοί, οι ενεργοί πολίτες έδωσαν ηχηρό παρών, αφού ιδιαίτερα αισθητή ήταν η παρουσία μαθητών και φοιτητών και μικρών παιδιών. Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, πολιτικών, συνδικαλιστικών και άλλων φορέων του νομού, καθώς επίσης η οικογένεια του αδικοχαμένου Γιαννάκη.
«Το πρόβλημα με τις δομές υγείας είναι μεγάλο και έχει χαθεί το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών», δήλωσε Αλέξης Κωτούλας, ένας από τους νέους που πήραν την πρωτοβουλία διοργάνωσης της διαμαρτυρίας αυτής μέσα από το Face Book, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή βρήκε μεγάλη απήχηση από χιλιάδες πολίτες μέσα από το διαδίκτυο και απέκτησε πλέον δική της δυναμική.
Για «πρωτόγνωρο σκηνικό» έκανε λόγο ένα άλλο μέλος της ομάδας πρωτοβουλίας μέσα από το Face Book, ο Περικλής Αλιφέρης, σχολιάζοντας την πρωτόγνωρη κινητοποίηση των πολιτών, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι δεν θα σταματήσει εδώ η κινητοποίηση των ενεργών πολιτών γιατί «οι γκρίζες ζώνες στην υγεία είναι πολλές». Όσο για το υπόμνημα με τις 2500 υπογραφές πολιτών που συγκεντρώθηκαν, καθώς και με αυτές που θα συγκεντρωθούν τις επόμενες μέρες, ανέφερε ότι θα αποσταλεί στην Υπουργό Υγείας με την απαίτηση για υλοποίηση του αιτήματος για πλήρη λειτουργία των νοσοκομείων της περιφέρειας.
Για δικαίωση των νοσοκομειακών γιατρών, καθώς εδώ και 3 χρόνια βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις διεκδικώντας στελέχωση των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας και υπεράσπιση του δημοσίου συστήματος υγείας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών ιατρών Δυτικής Μακεδονίας Συρριανός Καχλάν, αφού όπως τόνισε, «δυστυχώς σε αυτές τις κινητοποιήσεις οι γιατροί ήταν μόνοι τους». Δήλωσε συγκινημένος για τη διαμαρτυρία των πολιτών, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «από σήμερα θα υπάρχει μια καινούρια εποχή αγώνων. Μια συμμαχία πολιτών και γιατρών για τη στελέχωση των νοσοκομείων, για να μπορέσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί να παρέχουν αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας σε όλους τους κατοίκους αυτής της περιοχής που είναι εγκαταλειμμένη στο έλεος του Θεού». Διότι, όπως σημείωσε, οι ελλείψεις ιατρικών θέσεων στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, από τα παλιά οργανογράμματα, ανέρχονται στις 102 θέσεις, και πως πολλές από αυτές τις θέσεις προκηρύσσονται από το 2006 και 2007 αλλά δεν καλύπτονται.
Λίγο νωρίτερα στο δημαρχείο Κοζάνης πραγματοποιήθηκε συνάντηση δημάρχων και κοινοταρχών του νομού, στην οποία παρέστησαν και οι νομάρχες Κοζάνης και Γρεβενών, οι οποίοι συνέταξαν κοινό ψήφισμα, με το οποίο απαιτούν την κάλυψη όλων των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία του νομού και της περιφέρειας, την αναβάθμιση όλων των δομών υγείας, καθώς επίσης την ίδρυση περιφερειακού νοσοκομείου.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team