Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας για τη νέα σύνθεση
None

Αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας για τη νέα σύνθεση

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Έντονες αντιδράσεις στην πανεπιστημιακή κοινότητα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προκαλεί η απόφαση της υπουργού Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, για τη σύνθεση της νέας Διοικούσας Επιτροπής.
Αν και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, από τις διαρροές του ίδιου του υπουργείου, προκύπτει ότι στη νέα διοικούσα επιτροπή του πανεπιστημίου της ακριτικής περιοχής, δεν υπάρχει ούτε ένας πανεπιστημιακός του ιδρύματος, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν δεκάδες τα μέλη ΔΕΠ, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Με την απόφαση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ορίζεται ο καθηγητής πληροφορικής του ΑΠΘ, Γιάννης Μανωλόπουλος, ο οποίος αντικαθιστά τον απερχόμενο Χρήστο Μασσαλά. Αντιπρόεδρος είναι ο καθηγητής εφαρμοσμένης στατιστικής του ΑΠΘ και μέλος της προηγούμενης Δ.Ε., Θεόδωρος Χατζηπαντελής και μέλη είναι οι: Πέτρος Πατιάς αναπληρωτής καθηγητής ΑΠΘ, Μιχάλης Μοδινός ηθοποιός, Κώστας Τσόκλης ζωγράφος, Κυριάκος Ροδοσάκης πρέσβης επί τιμή, Ευαγγελία Τρέσσου – Φατούρου καθηγήτρια ΑΠΘ, Δημήτρης Δίκας καθηγητής ΑΠΘ και Ηλίας Βλαχόπουλος πρώην βουλευτής Κοζάνης.
Ο πρόεδρος του παιδαγωγικού τμήματος Φλώρινας, καθηγητής γλωσσολογίας Κώστας Ντίνας, με δηλώσεις του στον «Π» εξέφρασε «την απορία του» για τη σύνθεση της Δ.Ε. Ειδικότερα σημείωσε ότι «σε οκτώ μήνες το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα είναι αυτοδύναμο, εφ’ όσον καλυφθούν άλλες έξι θέσεις ΔΕΠ, οι οποίες έχουν προκηρυχτεί. Αυτό σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθούν πρυτανικές εκλογές και τα μέλη ΔΕΠ του πανεπιστημίου μας, θα αναλάβουν τις τύχες του ιδρύματος. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως είναι δυνατόν, οι αιρετοί πανεπιστημιακοί που θα κληθούν να διοικήσουν τότε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, σήμερα να μην είναι ούτε μέλη της Δ.Ε.». Ο Κ. Ντίνας προχωρώντας ένα βήμα περαιτέρω, σημείωσε ότι «η τακτική αυτή μας προβληματίζει εάν και κατά πόσο θα γίνει σε οκτώ μήνες αυτοδύναμο το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας». Να σημειωθεί ότι ανάλογες είναι και οι αντιδράσεις του προέδρου του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Γιάννη Μπαλτζή, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Veto 91,0 FM.
Να σημειωθεί ότι σήμερα το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχει 110 μέλη ΔΕΠ, εκ των οποίων οι 25 είναι καθηγητές Α΄ βαθμίδας και αναπληρωτές. «Το 2003 που ορίστηκε η πρώτη διοικούσα επιτροπή δεν έχει καμία σχέση με το 2010. Τότε το πανεπιστήμιο ήταν στα σπάργανα. Σήμερα έχει αξιόλογο πανεπιστημιακό δυναμικό, που θα μπορούσε να αναλάβει τα ηνία της διοίκησης», τόνισε με νόημα ο Κ. Ντίνας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team