Αρχική > Uncategorized > Αντιδράσεις για τη στελέχωση του πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής
None

Αντιδράσεις για τη στελέχωση του πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Τον σοβαρό κίνδυνο της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών της Κοζάνης, από την αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κοζάνης εν μέσω θέρους, βάσει της απόφασης να στελεχωθεί το πεζοπόρο πυροσβεστικό τμήμα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μονάχα με προσωπικό της Πυροσβεστικής της Κοζάνης, επισημαίνει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Μακεδονίας, με επιστολή της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Στην επιστολή αναφέρονται αναλυτικότερα τα εξής:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη
Κάθε χρόνο για τις ανάγκες στελέχωσης του Πεζοπόρου Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, που εδρεύει στην Κοζάνη, μετακινούνται από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Πυροσβεστικά Κλιμάκια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπάλληλοι κατόπιν επιθυμίας τους ανεξαρτήτου βαθμού και ιδιότητας με ή χωρίς έξοδα του Δημοσίου.
Φέτος για πρώτη χρονιά το συγκεκριμένο τμήμα προτίθεται να στελεχωθεί, από τη μεριά του Αρχηγείου, με υπαλλήλους μόνο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης, χωρίς αίτησή τους.
Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας θα είναι η Π.Υ. Κοζάνης να αποδυναμωθεί εντελώς και το επιχειρησιακό της έργο, ιδίως με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, να εκτελείται από ανεπαρκέστατο αριθμό υπαλλήλων.
Για την επίτευξη του παραπάνω έργου, πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι το συγκεκριμένο προσωπικό που θα μείνει για να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη, συνεχή 24ωρη λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης είναι (16) δεκαέξι υπάλληλοι οι οποίοι υπηρετούν σε αυτή μόνιμα και (4) τέσσερις υπάλληλοι προσωρινά αποσπασμένοι από άλλες υπηρεσίες της Ελλάδος. Οι ανωτέρω υπάλληλοι ορίζονται σε (4) τέσσερις βάρδιες των (4) ατόμων, βάσει του νέου ωραρίου λειτουργίας της υπηρεσίας μας και έστω ότι κανείς δεν θα λάβει τη νόμιμη άδεια ή τις νόμιμες αναπαύσεις, η υπηρεσία μας θα μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε συμβάν με (1) ένα μόνο όχημα και (3) τρία άτομα πλήρωμα, δηλαδή ούτε καν μία κανονική πρώτη έξοδο δύο οχημάτων.
Κατόπιν των παραπάνω, θεωρούμε ότι τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και αναμένουμε να δώσετε λύση στο μείζον θέμα που προέκυψε».
Σημειώνεται ότι η επιστολή κοινοποιείται και προς τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, τον Γενικό Επιθεωρητή Π.Υ. Βορείου Ελλάδος, τον περιφερειακό διοικητή Π.Υ. Δυτικής Μακεδονίας, τους διοικητές Π.Υ. και Π.Κ. Δυτικής Μακεδονίας, τα μέλη της Ε.Υ.Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας και της ομοσπονδίας Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., τους βουλευτές του νομού Κοζάνης, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον Νομάρχη Κοζάνης και τον Δήμαρχο Κοζάνης.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team