Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Αναχρονιστικός ο θεσμός της Εμποροπανήγυρης
None

Αναχρονιστικός ο θεσμός της Εμποροπανήγυρης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΤις ενστάσεις του αναφορικά με το θεσμό της ετήσιας εμποροπανήγυρης του δήμου Πτολεμαΐδας εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, εστιάζοντας τόσο στην κρίση και το παραεμπόριο που έχουν στριμώξει στη γωνία των εμπορικό κόσμο όσο και στην έλλειψη υποδομών στο χώρο διοργάνωσης της εμποροπανήγυρης.
Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου έχει ειδικότερα ως εξής:
«Mε την οικονομική κρίση να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, με το παραεμπόριο να ανθεί στην Πτολεμαΐδα, με την ανυπαρξία οποιασδήποτε αναπτυξιακής πολιτικής από τους τοπικούς άρχοντες, με την Λαϊκή Αγορά να διογκώνεται ανεξέλεγκτα και τον εμπορικό κόσμο στριμωγμένο στην γωνία να αναρωτιέται εάν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα, αντιμετωπίζουμε αυτές τις ημέρες και τον παντελώς αναχρονιστικό θεσμό της εμποροπανήγυρης.
Ήδη μας απασχολεί η ερημιά στην αγορά, πριν, κατά την διάρκεια και κυρίως μετά την διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης.
O Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας τάσσεται κατά αυτού του θεσμού, τουλάχιστον με τον τρόπο που γίνεται τώρα, και που ανάλογό του θα βρούμε μόνο κάπου στα βάθη της Ανατολής.
Χωρίς υποδομές, χώρους υγιεινής, στέγαστρα για τους πωλητές και τους επισκέπτες, κανενός είδους έλεγχο δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι ζούμε σε μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή Πόλη.
Το μέτρο σύγκρισης υπάρχει πλέον στην Πόλη μας μετά την διοργάνωση από τον Σύλλογό μας της έκθεσης ΕΟΡΔΑΙΑ.
Έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει σε μία σύγχρονη Πόλη να διοργανώνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Δεν είναι δυνατόν το 2010 να υπάρχει ο αναχρονιστικός αυτός θεσμός, δημιουργώντας ένα τεράστιο τσαντίρι για τις ανάγκες λειτουργίας του, πηγαίνοντάς μας πίσω, στις δεκαετίες του ’50 και του ’60.
Ο Δήμος Πτολεμαΐδας θα έχει πράγματι αρκετά έσοδα.
Η ζημιά όμως που θα υποστεί ο εμπορικός κόσμος της Πόλης θα είναι τεράστια, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν απασχολεί κανέναν».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Ρώτα την καρδιά σου» – Μια ταινία για τους Κρυπτοχριστιανούς του Πόντου!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Πρόκειται για μία ταινία του 2010 με τίτλο «Ρώτα την καρδιά σου» (Yuregine Sor) που πραγματεύεται ένα θέμα ...