Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Αναστάτωση για βόμβα στο δημαρχείο
None

Αναστάτωση για βόμβα στο δημαρχείο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Φάρσα αποδείχθηκε το τηλεφώνημα αγνώστου χθες το πρωί στα γραφεία των εφημερίδων μας, με το οποίο ενημέρωνε ότι έχει τοποθετηθεί ένα πακέτο στο δημαρχείο Πτολεμαΐδας το οποίο επρόκειτο να εκραγεί.
Το τηλεφώνημα έγινε στις 10.40΄ το πρωί στη γραμματεία του “ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ” και “ΕΟΡΔΑΪΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ” στην Πτολεμαΐδα και ο άγνωστος άντρας είπε ότι «εν όψει της αυριανής επετείου (εορτασμό των Ελευθερίων της Πόλης) έχει τοποθετηθεί ένα δώρο στο δημαρχείο που θα εκραγεί σε λίγο». Τής ζήτησε μάλιστα να ειδοποιήσει την Αστυνομία, καθώς, όπως είπε, «δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχει σχολείο δίπλα» (εννοώντας το σχολικό συγκρότημα στο οποίο συστεγάζονται το 1ου Γυμνάσιο και το 2ο ΕΠΑΛ και τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη από τους μαθητές.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ο δήμαρχος Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο οποίος και διέταξε άμεση εκκένωση του δημαρχείου από τους υπαλλήλους και τους πολίτες που βρισκόταν την εκείνη σε διάφορες υπηρεσίες του, ενώ οι αστυνομικοί που έφθασαν αμέσως στον τόπο απέκλεισαν, με τη συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας, την είσοδο του δημαρχείου.
Μετά την παρέλευση μιας ώρας μπήκαν στο δημαρχιακό μέγαρο πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Αστυνομικής διεύθυνσης Κοζάνης και διερεύνησαν τους χώρους του δημαρχείου, χωρίς όμως να βρουν κάτι ανησυχητικό και δύο ώρες αργότερα έληξε ο αστυνομικός συναγερμός.
Το δημαρχείο δόθηκε σε χρήση αμέσως μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου χρόνου συναγερμού και αφού, όπως δήλωσε ο διευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Πτολεμαΐδας Γιάννης Βακουφτσής, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τους πυροτεχνουργούς της ΤΕΕΜ της Αστυνομικής διεύθυνσης που κατέδειξε ότι ήταν ασφαλές.
Σημειώνεται ότι η φάρσα για βόμβα είχε ως συνέπεια επίσης να αναβλήθηκαν για το απόγευμα οι τρεις πολιτικοί γάμοι που επρόκειτο να διεξαχθούν χθες το πρωί στο δημαρχείο Πτολεμαΐδας.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team