Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες προσληπτέων διαφόρων ειδικοτήτων της Προκήρυξης 1/2007
None

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες προσληπτέων διαφόρων ειδικοτήτων της Προκήρυξης 1/2007

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ Α.Ε.(www.dei.gr) και απεστάλησαν στις 8.1.2010 προς δημοσίευση στο ΦΕΚ (Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης) οι Οριστικοί Πίνακες Προσληπτέων κάποιων κατηγοριών και ειδικοτήτων της Προκήρυξης 1/2007 της ΔΕΗ με τους επιτυχόντες διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της ΔΕΗ ΑΕ, οι οριστικοί πίνακες προσληπτέων αφορούν στις κάτωθι Κατηγορίες- Ειδικότητες:
Τ1/Β (Πολιτικοί Μηχανικοί), Τ1/Γ (Τοπογράφοι Μηχανικοί & Μηχανικοί Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης), Τ1/ΣΤ (Αρχιτέκτονες), Τ1/Ζ (Μηχανικοί Αναλυτές – Προγραμματιστές), Τ2/Α (Φυσικοί), Τ2/Β (Μαθηματικοί), Τ2/Γ (Χημικοί), Τ2/Δ (Γεωλόγοι), Τ2/Ζ (Αναλυτές – Προγραμματιστές Θετικής Επιστήμης), ΔΟ3/Α (Διοικ. Τεχνολόγοι Λογιστικής), ΔΟ3/Β (Διοικ. Τεχνολόγοι Διοικητικών Απασχολήσεων), Υ3/Α (Υγειονομικοί Τεχνολόγοι), Υ2/Α (Νοσοκόμοι), ΔΟ2/Ε (Ανατυπωτές), Τ4/Ι (Χειριστές Μηχανημάτων Τεχνικών Έργων), Τ4/Κ (Τεχνικοί Επιμελητές), Τ4/Ω (Τεχνικοί Λοιπών Ειδικοτήτων και Τ5 (Οδηγοί, Μηχανοδηγοί, Χειριστές).
Την ανάγκη άμεσης προκήρυξης νέου διαγωνισμού για την κάλυψη των κενών θέσεων σε τεχνικό προσωπικό επισήμαναν μιλώντας στον «Π» οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων στη ΔΕΗ «Ένωση» και «Σπάρτακος», κ.κ. Γιώργος Μανές και Γιώργος Αδαμίδης αντίστοιχα.
Διευκρίνισαν μάλιστα ότι οι οριστικοί πίνακες προσηληπτέων του διαγωνισμού 1/2007 που δημοσιεύτηκαν αφορούν το 1/3 περίπου του συνόλου των 2035 θέσεων της προκήρυξης, καθώς δεν έχει δημοσιευθεί η πλειοψηφία των ειδικοτήτων που αφορούν στην πρόσληψη του τεχνικού κυρίως προσωπικού (Τ4Α, Τ4θ, ΣΤ κλπ.), η ανακοίνωση των οποίων αναμένεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, καθώς οι προσληπτέοι θα πρέπει να έχουν προσληφθεί μέσα στον Φλεβάρη.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Γ. Μανές ανέφερε ότι οι προσλήψεις αυτές είναι «σταγόνα στον ωκεανό», καθώς επρόκειτο να καλύψουν ανάγκες της επιχείρησης το 2004, έκτοτε όμως έχουν φύγει λόγω συνταξιοδότησης πάνω από 2000 εργαζόμενοι. Ανέφερε ειδικότερα ότι οι ανάγκες σε εργατοτεχνικό κυρίως προσωπικό «ξεπερνούν τις 3000 θέσεις, για να μπορέσουν να σταματήσουν οι εργολαβίες, οι υπερωρίες και τα εργατικά ατυχήματα –που αποδίδονται στην εντατικοποίηση της εργασίας». Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι θέσεις αυτές είναι επίσης αναγκαίες προκειμένου να δοθεί «μια αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή μας που είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία όχι σε μόνο σε πανελλαδικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γι’ αυτό και οι νέες προσλήψεις θα πρέπει να γίνουν με κριτήρια εντοπιότητας».
Ο πρόεδρος του Σπάρτακου επισήμανε την αξίωση του σωματείου για νέες προσλήψεις, καθώς οι 650 περίπου προσλήψεις που αναλογούν στο ΛΚΔΜ (Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας) από το σύνολο των τριών προκηρύξεων (1/2007, 2/2007 και 1/2008) δεν αρκούν για να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες του Λιγνιτικού Κέντρου, λέγοντας πως «δεν καλύπτουν ούτε τις κενές θέσεις που δημιουργούνται λόγω συνταξιοδότησης». Ο Γ. Αδαμίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μόνο μέσα στο 2009 αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης 100 εργαζόμενοι περίπου, ενώ έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης άλλα 400 άτομα τουλάχιστον.
Οι εκτιμήσεις του «Σπάρτακου» κάνουν λόγο για προκήρυξη άλλων 2000 προσλήψεων, αν και το προεδρείο του αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ακριβή καταγραφή των κενών θέσεων στο ΛΚΔΜ. Διότι, όπως είπε ο κ. Αδαμίδης, «η ΔΕΗ πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι πάγιες θέσεις στην περιοχή, για να μπορέσει και το συνδικάτο να αξιολογήσει τι γίνεται με την επάρκεια του προσωπικού και εάν πάγιες θέσεις καλύπτονται σήμερα και σε ποιο βαθμό από εργολάβους». Σε κάθε περίπτωση πάντως μίλησε για μεγάλη έλλειψη προσωπικού στη ΔΕΗ, αφού «από 37.000 άτομα που ανέρχονταν το προσωπικό της ΔΕΗ το 1996 σε όλη τη χώρα έπεσε σήμερα κάτω από 23.000 άτομα».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team