Αρχική > Uncategorized > Ανακαινίζεται το Κτηνιατρείο της Πτολεμαΐδας
None

Ανακαινίζεται το Κτηνιατρείο της Πτολεμαΐδας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αλλάζει όψη σε ένα τρίμηνο το κτηνιατρικό κέντρο της Πτολεμαΐδας, καθώς ξεκινά εντός των ημερών η ανακαίνισή του, μετά την υπογραφή της σύμβασης που υπέγραψε την Τετάρτη (15/4) ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής με εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.
«Σήμερα υπογράφουμε ένα έργο που δεν είναι μεγάλης χρηματικής αξίας αλλά αρκετά σημαντικής σημασίας για την Πτολεμαΐδα», ανέφερε ο νομάρχης, καθώς όπως τόνισε θα βελτιωθεί μια υποδομή η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα μεγάλης μερίδας του πληθυσμού της Εορδαίας.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 55.500€ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κοζάνης και ο χρόνος περαίωσης του έργου υπολογίζεται σε τρεις μήνες. Αν και όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αναδόχου τεχνικής εταιρείας, Δημήτρης Ιωαννίδης, θα γίνει προσπάθεια το έργο να παραδοθεί πολύ νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο.
Το έργο, σύμφωνα με τον προϊστάμενο του τμήματος Μελετών της διεύθυνσης Τεχνικών υπηρεσιών της Ν.Α. Κοζάνης, Απόστολο Κουτσούλα, περιλαμβάνει την αντικατάσταση της κεραμοσκεπής, αντικατάσταση κουφωμάτων, του υδραυλικού και ηλεκτρολογικού δικτύου, νέα πλακόστρωση των δαπέδων, εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης, συστήματος πυροπροστασίας, νέων σωμάτων θέρμανσης, εργασίες μόνωσης, ξυλουργικές εργασίες και φυσικά χρωματισμούς εντός και εκτός του κτιρίου, ενώ ένα δωμάτιο πρόκειται να μετατραπεί σε ιατρείο με την τοποθέτηση πλακιδίων στα τοιχώματα.
Σημείωσε ότι πρόκειται για ένα παλιό κτίσμα, του 1935 το οποίο έκτοτε έχει συντηρηθεί πλημμελώς και οι εγκαταστάσεις του δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες ούτε των εργαζομένων ούτε του κοινού που απευθύνεται στο κτηνιατρείο.
Ο αντινομάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Μαργαρίτης, εξέφρασε την ικανοποίησή του, επειδή, όπως δήλωσε, με το που ανέλαβε η σημερινή νομαρχιακή αρχή πραγματοποίησε επίσκεψη στο κτίριο και μόλις διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται σε άθλια κατάσταση ενημερώθηκε ο νομάρχης και δόθηκε αμέσως εντολή να συνταχθούν μελέτες για να προχωρήσει η ανακαίνιση του κτιρίου. Ενημέρωσε ταυτόχρονα ότι το κτηνιατρικό κέντρο της Πτολεμαΐδας θα στεγαστεί προσωρινά- μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του κτιρίου- στις φαρμακαποθήκες του Γεωργικού Συνεταιρισμού Πτολεμαΐδας.
Την ανακαίνιση του κτηνιατρικού κέντρου της Εορδαίας χαιρέτισε και ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ανδρέας Βαϊνάς, καθώς όπως ανέφερε, «γίνεται ένα έργο που περιμέναμε πολλά χρόνια και θα διευκολύνει το δύσκολο έργο μας, καθώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονταν το προσωπικό δεν ήταν και οι ιδανικότερες».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team