Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Ανάγκη ολοκλήρωσης του Κέντρου Αντισφαίρισης Δυτ. Μακεδονίας
None

Ανάγκη ολοκλήρωσης του Κέντρου Αντισφαίρισης Δυτ. Μακεδονίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στην Πτολεμαΐδα χτύπησε το Σαββατοκύριακο η «καρδιά» του τένις, καθώς εκπρόσωποι από 75 σωματεία αντισφαίρισης από όλη τη χώρα, από τα Χανιά μέχρι την Κέρκυρα και από το Καστελόριζο μέχρι την Ορεστιάδα, βρέθηκαν στην Πτολεμαΐδα και συμμετείχαν στην τακτική απολογιστική και προγραμματική γενική συνέλευση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.
Η διοργάνωση της γενικής συνέλευσης της ομοσπονδίας αντισφαίρισης στην Πτολεμαΐδα αποτελεί κίνηση επιβράβευσης για την πρωτοβουλία ανέγερσης του Κέντρου Αντισφαίρισης από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας και του προέδρου του Πέτρου Τσιάρα, ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας και πρόεδρος της ελληνικής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Σπύρος Ζανιάς, καθώς όπως τόνισε, πρόκειται για «ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο», για το οποίο βοήθησαν δήμος και νομαρχία, αλλά πρέπει τώρα «να κινητοποιηθεί όλος ο νομός για να ολοκληρωθεί», αφού τα οφέλη του θα απολαύσει όχι μόνο ο νομός Κοζάνης αλλά ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι «το έργο θα γυρίσει τα λεφτά του στην περιοχή σε χρόνο μηδέν. Καθώς μόνο με τη διοργάνωση μιας πανελλαδικής και μιας διεθνούς διοργάνωσης το χρόνο θα πέφτουν στην πόλη της Πτολεμαΐδας και στο νομό γύρω στις 150.000-200.000 την ημέρα». Συμπλήρωσε ότι η Πτολεμαΐδα έχει ένα πολύ καλό σωματείο αντισφαίρισης, όπως και η Κοζάνη, αλλά και ότι το τένις βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης και ότι η ευρύτερη περιοχή άρχισε να φέρνει πλέον διακρίσεις στο τένις.
Την ανάγκη ολοκλήρωσης των εργασιών του Κέντρου Αντισφαίρισης που ανεγείρεται σε έκταση 20 στρεμμάτων που παραχώρησε ο δήμος Πτολεμαΐδας, στην περιοχή Κουρί, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας Πέτρος Τσιάρας. Επισήμανε πως η ανέγερση αυτού του μεγάλου αθλητικού κέντρου στο οποίο θα μπορέσουν να καλλιεργηθούν τα αθλήματα του τένις, του μπάμπιγκτον, του σκουός, του μπιτς τένις και γενικότερα όλα τα αθλήματα που έχουν σχέση με τη ρακέτα και μπαλάκι, βρίσκεται περίπου στη μέση, καθώς έχει «παγώσει» από τον περασμένο Σεπτέμβριο –και λόγω εκλογών ίσως- η εκταμίευση των χρημάτων από το πρόγραμμα ΕΠΑΔΥΜ από το οποίο χρηματοδοτείται. Ανέφερε συγκεκριμένα, ότι έχουν εκταμιευτεί 180.000 ευρώ από τα 700.000 του συνολικού προϋπολογισμού, ενώ το κόστος των εργασιών που έχουν πραγματοποιηθεί από τον ανάδοχο του έργου και πρέπει να πληρωθούν ανέρχονται στις 300.000 ευρώ, γι’ αυτό και θα πρέπει να ενημερωθεί η νέα κυβέρνηση για την ανάγκη ολοκλήρωσής του ώστε να μπορέσουν να εκταμιευτούν τα υπόλοιπα χρήματα που θα επιτρέψουν την ταχεία ολοκλήρωσή του.
Ο κ. Τσιάρας τόνισε επίσης ότι η ολοκλήρωση του αθλητικού αυτού κέντρου θα δώσει ταυτόχρονα τη δυνατότητα διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών, πανελληνίων, ακόμα και διεθνών αγώνων, πράγμα που σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί αθλητικός τουρισμός στην περιοχή, αφού για 20-30 μέρες θα γεμίζουν τα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής και θα δημιουργείται μεγάλη κίνηση σε όλη την περιοχή.
Την πεποίθηση ότι με πρωτοβουλία του νομάρχη Κοζάνης θα μπορέσουν να εκταμιευτούν σύντομα τα χρήματα που υπολείπονται για την ολοκλήρωση του Κέντρου Αντισφαίρισης εξέφρασε στον χαιρετισμό της η αντινομάρχης Κοζάνης Παναγιώτα Ορφανίδου – Παπακωνσταντίνου, ενώ ο αντιδήμαρχος Απόστολος Καΐδης συγχάρηκε τον Όμιλο Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας για την πρωτοβουλία ανέγερσης του αθλητικού κέντρου καθώς θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη των αθλημάτων αντισφαίρισης στην περιοχή μας.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team