Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
None

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με κίνδυνο κατάρρευσης απειλήθηκε ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διλόφου στην περιοχή Βοΐου λόγω κατολισθήσεων και διολίσθησης του εδάφους εξαιτίας των τελευταίων βροχοπτώσεων.
Με εντολή του Νομάρχη Κοζάνης Γιώργου Δακή και σε συνεργασία με τη 17η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ξεκίνησαν άμεσα σωστικές εργασίες για την υποστύλωση του Ναού και την αποφυγή της κατάρρευσης. Οι εργασίες έγιναν με εντατικό ρυθμό μέσα στο Σαββατοκύριακο 27 και 28 Φεβρουαρίου και αποφεύχθηκε τη τελευταία στιγμή η κατάρρευση του Ναού.
Το Δίλοφο επισκεφτήκαν σήμερα ο Αντινομάρχης Ανάπτυξης Γιάννης Σόκουτης και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γρίβας για να επιβλέψουν και να συντονίσουν τις εκτελούμενες εργασίες. Σε δεύτερη φάση από την αρμόδια Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα γίνει μελέτη για την οριστική αποκατάσταση του Ναού, ο οποίος υπέστη σοβαρές και εκτεταμένες ζημιές. Εξάλλου ζημιές από τις κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο δρόμο που οδηγεί στο χωριό, στην πλατεία, στο δίκτυο ύδρευσης και στο νεκροταφείο. Και γι’ αυτά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης παρεμβαίνει άμεσα μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, που ετοιμάζει τις σχετικές μελέτες αποκατάστασης.
Όπως δήλωσε κατά την επίσκεψή του ο Αντινομάρχης Ανάπτυξης Γιάννης Σόκουτης, «οι ζημιές και οι καταστροφές που σημειώθηκαν είναι αρκετά εκτεταμένες, ενώ κατά τις εκτιμήσεις των τεχνικών υψηλός προβλέπεται να είναι και ο προϋπολογισμός των έργων αποκατάστασης. Για τη χρηματοδότηση των έργων αυτών θα χρειαστεί συντονισμός και κοινή δράση της πολιτείας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team