Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Αιτήσεις υποψηφιότητας νέων αγροτών

Αιτήσεις υποψηφιότητας νέων αγροτών

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


eordaia

Ο Δήμος Εορδαίας, σύμφωνα με το 71/10-12014 της Γενικής Δ/νσης  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ενημερώνει τους δυνητικούς αγρότες  που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μέτρο 112  «Εγκατάσταση Νέων  Γεωργών» έτους 2014, να υποβάλλουν αιτήσεις ενίσχυσης-φακέλων υποψηφιότητας  την περίοδο από 18 Απριλίου 2014 έως και 16 Μαΐου 2014.

Οι βασικές  προϋποθέσεις των δικαιούχων υποψηφίων Νέων Γεωργών είναι οι εξής:

–  Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης στο Μέτρο έχουν φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας, εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.),

– Να έχουν εγκατασταθεί  για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, εφόσον στο πρόσωπό τους, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους.

β) Είναι μόνιμοι κάτοικοι περιοχής εφαρμογής του Μέτρου

γ) Η γεωργική τους εκμετάλλευση έχει ελάχιστο μέγεθος απαιτήσεων σε εργασία μισή (0,5) Μονάδα Ανθρώπινης Εργασίας (1 Μ.Α.Ε. = 1750 ώρες απασχόλησης ανά έτος)

δ) Διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή αναλαμβάνουν τη δέσμευση να την αποκτήσουν εντός 36 μηνών από την ημερομηνία λήψης της ατομικής απόφασης έγκρισης.

ε) Υποβάλλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο, μέγιστης χρονικής διάρκειας πέντε (5)ετών.

στ) Αναλαμβάνουν τις συμβατικές δεκαετείς (10) μακροχρόνιες υποχρεώσεις.

ζ) Δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες μη επιλέξιμων υποψηφίων (Κεφ. I.Γ3 της αναλυτικής

Πρόσκλησης του Μέτρου).

Το ύψος της ενίσχυσης της πρώτης εγκατάστασης Νέων Γεωργών χορηγείται με τη μορφή

Κεφαλαίου, καταβάλλεται σε 3 δόσεις και διαμορφώνεται από 10.000€  (ελάχιστο) μέχρι 20.000€ (μέγιστο). Το ύψος δηλ. της ενίσχυσης  εξαρτάται από την κατηγορία της περιοχής μόνιμης κατοικίας του υποψηφίου (π.χ. ορεινή, μειονεκτική), τον προσανατολισμό της παραγωγής της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση (πχ. Κτηνοτροφική, Φυτική, Μικτή) και το επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης, επίσης στην μελλοντική κατάσταση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr ή να τηλεφωνούν στην Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στο τηλέφωνο 24613 51153, Υπεύθυνη κα  Σαββίδου Ιωάννα.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team