Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
None

ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τεκμηριωμένη με ισχυρά επιχειρήματα και με μεστό περιεχόμενο ήταν η τοποθέτηση του Προέδρου του Ομίλου WEST Νίκου Παπαφιλίππου, για τη δημιουργία Κέντρου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, στη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Πτολεμαΐδας, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.
Βαθύς γνώστης των θεμάτων που απασχολούν την περιοχή την οποία υπηρέτησε επί χρόνια ως Βουλευτής, ως Διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ και ως Αυτοδιοικητικός , ο κ. Παπαφιλίππου.
υποστήριξε ότι η προσπάθεια και ο στόχος της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Πτολεμαΐδας για τη δημιουργία πίστας αγώνων μηχανοκίνητων οχημάτων στην περιοχή της Εορδαίας, είναι ενέργεια σωστή και εδράζεται σε δίκαιο αίτημα που πρέπει να υποστηριχτεί από τους φορείς (μετά από σχετική εξέταση) και τους πολίτες της περιοχής.
<<Ψάχνουμε για έργα ανάπτυξης και δεν προωθούμε ούτε και διεκδικούμε την υλοποίηση τέτοιων έργων που θα στηρίξουν την οικονομία της περιοχής και θα εκτονώσουν την ανεργία στον τόπο μας. Εάν δεν καθυστερήσουμε και συνεπώς δεν μας προλάβει κάποια άλλη Βαλκανική χώρα με την κατασκευή αντίστοιχου έργου, τότε ότι θα προσελκύσουμε εμείς από τις χώρες των Βαλκανίων τόσο τους αγωνιζόμενους και τους φιλάθλους όσο και τις πολλές εταιρείες και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και ανταλλακτικών (ελαστικά κ.α) που σχετίζονται με τη λειτουργία του έργου αυτού>> υπογράμμισε ο ομιλητής.
Ως προς την παραχώρηση της απαιτούμενης έκτασης είπε ότι, μετά την πρόσφατη εξαγγελία από τον Πρωθυπουργό για το μεγάλο φωτοβολταικό πάρκο στην περιοχή μας, οι υποσχέσεις και οι όποιες σχετικές αποφάσεις ατόνησαν και μας γυρίζουν στην θέση εκκίνησης.
Για το μεγάλο θέμα της διεκδίκησης από την Δ.Ε.Η και συνεπώς την Πολιτεία των αναγκαστικά απαλλοτριωθεισών εκτάσεων για την κοινή ωφέλεια ο κ. Παπαφιλίππου επεσήμανε: Πρώτα από όλα η κοινή ωφέλεια δεν υφίσταται μετά την εξόρυξη του λιγνίτη και δεύτερο ο Ν.1280/1982 (άρθρο 1.) απέδιδε στο Υπουργείο Γεωργίας και στη συνέχεια στην τοπική κοινωνία τις εκτάσεις αυτές. Η τροποποίηση του Νόμου αυτού με το άρθρο 9 του Ν.2941/2001 που έγινε εν μια νυκτί και ερήμην της κοινωνίας μας, αντιβαίνει τις διατάξεις της Ε.Ε που απαγορεύουν την επιχορήγηση από το Δημόσιο προς εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η παραχώρηση στη Δ.Ε.Η Α.Ε το 2001 των εκτάσεων αυτών με τροποποίηση του Νόμου αποτελεί επιχορήγηση του κράτους προς τη Δ.Ε.Η Α.Ε που απαγορεύεται από την Ε.Ε.
Τόνισε επίσης ότι είναι η δεύτερη φορά που η περιοχή μας ενώ τα δίνει όλα στο Πανελλήνιο δεν παίρνει ούτε το μερίδιο που της αναλογεί από την πίτα της πολιτείας .
Την πρώτη φορά οι επενδύσεις που έγιναν εδώ, για το Πανελλήνιο όφελος ,εκπίπτανε από τις επενδύσεις του Δημοσίου που αναλογούσαν στην περιοχή μας. Την δεύτερη φορά (τώρα) γίνονται επενδύσεις από την Δ.Ε.Η (το 49% των μετοχών της ανήκουν κυρίως σε ξένους) με παρέμβαση του κράτους, πάλι για το Πανελλήνιο όφελος σε εκτάσεις που ανήκουν στην περιοχή μας χωρίς ουσιαστικό όφελος του τόπου μας. Ολοι αναφέρονται σε 200 θέσεις εργασίας όταν χάνονται χιλιάδες. Εμείς δεν λέμε όχι στα φωτοβολταικά αλλά μόνο οι 200 θέσεις εργασίας είναι το όφελός μας όταν αντιπρόσωποι κινέζικων εταιρειών πληρώνουν στους αγρότες μας ετήσιο ενοίκιο ακόμη και 300ευρώ για κάθε στρέμμα με σκοπό να εγκαταστήσουν φωτοβολταικά;
Ενώ όλα αυτά αποτελούν πραγματικότητα είναι σωστό η Δ.Ε.Η να μην ανταποκρίνεται στο δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την παραχώρηση της απαιτούμενης έκτασης για το αναπτυξιακό έργο της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Εορδαίας;>>
Τέλος ο κ. Παπαφιλίππου παραλαμβάνοντας ως Πρόεδρος του Ομίλου WEST την τιμητική πλακέτα παρουσία και της Διευθύντριας Βίκυς Παπαφιλίππου , που απένειμε στο κανάλι η Διοίκηση της ΑΛΠ για την στήριξη και ανάδειξη κάθε δραστηριότητας και αιτήματός της, συνεχάρη τα μέλη της για την έντονη παρουσία τους στα αθλητικά και κοινωνικά <<δρώμενα>> της περιοχής.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team