Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Έφθασε η ώρα για τη λειτουργία της Ογκολογικής κλινικής στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο
None

Έφθασε η ώρα για τη λειτουργία της Ογκολογικής κλινικής στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία για την εκκίνηση λειτουργίας της Μονάδας χημειοθεραπείας στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ καταφθάνουν συνεχώς οι γιατροί που θα τη στελεχώσουν, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας Βασίλης Καραπίντσιος την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του συλλόγου.
Ανέφερε πως ήδη από την περασμένη εβδομάδα βρίσκεται στο Μποδοσάκειο η παθολογοανατόμος που προσελήφθη και ότι στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να παρουσιαστούν και να αναλάβουν καθήκοντα δύο γιατροί – ογκολόγοι, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχε από τη διοικήτρια του νοσοκομείου Αναστασία Μπούρτσου.
Εξέφρασε την ικανοποίηση των μελών του συλλόγου για το γεγονός ότι προκηρύσσεται σε λίγους μήνες ο διαγωνισμός της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου στην οποία θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες της Ογκολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, καθώς όλοι σήμερα τη θεωρούν αναγκαία, καθώς δεν υπάρχει τέτοια κλινική σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, αν και πριν 5 χρόνια που οι καρκινοπαθείς της Εορδαίας έστειλαν το σχετικό αίτημα στον υπουργό Υγείας για την ίδρυση Ογκολογικής κλινικής στο Μποδοσάκειο «όλοι μάς χαρακτήριζαν γραφικούς», όπως είπε.
Δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες των μελών του συλλόγου προς τη διοίκηση του Μποδοσάκειου, αλλά και προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου για την αγάπη με την οποία περιθάλπουν τους καρκινοπαθείς και για την ανακούφιση που βρίσκουν στο ιατρείο Πόνου που άρχισε να λειτουργεί πριν λίγο καιρό στο νοσοκομείο.
Ο κ. Καραπίντσιος έκανε και έναν απολογισμό των δράσεων και εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο σύλλογος τη χρονιά που πέρασε, κάνοντας ειδική αναφορά στις ημερίδες που διοργάνωσε για θέματα πρόληψης του καρκίνου, ενώ αναφέρθηκε και στην πίεση που άσκησε ο σύλλογος για στελέχωση του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, αλλά και στην κοινωνική παρουσία του συλλόγου και τη συνεργασία του με τους άλλους φορείς της περιοχής.
Σημείωσε τέλος ότι ο σύλλογος των Καρκινοπαθών θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την βελτίωση των δομών υγείας στην περιοχή, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ιδιαίτερα ευμενή σχόλια απέσπασε η παρουσίαση της χορωδίας του συλλόγου των Καρκινοπαθών, την οποία συνόδευσαν μαθητές της Σχολής «Εμμέλεια» του Γιάννη Λαζαρίδη ο οποίος διηύθυνε και τη χορωδία.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team