Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Έναρξη εγγραφών στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δήμου Γρεβενών

Έναρξη εγγραφών στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δήμου Γρεβενών

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


alp_grevena

Ξεκίνησαν την Παρασκευή 16 Αυγούστου οι εγγραφές για τον Α΄ κύκλο μαθημάτων, Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2013, του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Γρεβενών με τον γενικό τίτλο: «Νους υγιής εν καιρώ κρίσης». Ο κύκλος θα ξεκινήσει την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σε 12 εβδομαδιαίες εισηγήσεις 3ωρης διάρκειας, κάθε Δευτέρα, ώρες 17:00 έως 20:00.

Στη διάρκεια αυτού του κύκλου μαθημάτων διακεκριμένοι εισηγητές, ψυχίατροι και ψυχολόγοι, αφού αναλύσουν την σημερινή πραγματικότητα, θα διδάξουν στους σπουδαστές πως μπορούν να διατηρήσουν ένα καλό επίπεδο ψυχικής υγείας και ευεξίας, ενδυναμώνοντας τον εαυτό τους και βελτιώνοντας τις σχέσεις τους με τους άλλους. Πως με κύρια εφόδια την αισιοδοξία, την θετική σκέψη και την αυτοεκτίμηση, κι αφήνοντας πίσω την απαισιοδοξία την κακή διάθεση και το άγχος θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τα σύγχρονα ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος του παραπάνω κύκλου είναι ο κ. Πέτρος Σκαπινάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πέραν του κ. Σκαπινάκη, συμμετέχουν μεταξύ άλλων ως εισηγητές οι: Θωμάς Υφαντής, Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής, Μαίρη Γκούβα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχολογίας Ασθενών, Τμήμα Νοσηλευτικής, ΤΕΙ Ηπείρου, Δημήτρης Δαμίγος, Επικ. Καθηγητής Ιατρικής Ψυχολογίας Παν. Ιωαννίνων Βενετσάνος Μαυρέας, Καθηγητής Ψυχιατρικής Π. Ιωαννίνων κ.α. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι πολίτες που το επιθυμούν, χωρίς ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό, καταβάλλοντας το συμβολικό ποσό εγγραφής των 60 ευρώ, (ειδική προσφορά για εγγραφές έως τέλος Αυγούστου, 50 ευρώ).

Με την ολοκλήρωση της διδακτικής περιόδου θα λάβουν ανάλογο πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Από τον Δήμο Γρεβενών προσφέρονται επίσης 15 δωρεάν θέσεις σε ανέργους με κάρτα ανεργίας οι αιτήσεις των οποίων θα γίνουν δεκτές με σειρά προτεραιότητα.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά και με σειρά προτεραιότητας (θέσεις περιορισμένες), από την ιστοσελίδα του Α.Λ.Π. www.alp.edu.gr   και με email στο info@alp.edu.gr

Πληροφορίες: Τηλ.: 6936492842 κα Ελένη Βουγιούκαλου, και στην ιστοσελίδα: www.alp.edu.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team