Αρχική > Uncategorized > Έμφραγμα στην καρδιολογική του Μαμάτσειου
None

Έμφραγμα στην καρδιολογική του Μαμάτσειου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Η έλλειψη γιατρών και η αδυναμία κάλυψης των εφημεριών προκάλεσε έμφραγμα στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Κοζάνης, η οποία αναστέλλει τη λειτουργία της από αύριο, ενώ λουκέτο βάζει και η στεφανιαία μονάδα.
Η κατάσταση έφτασε σε αδιέξοδο και η καρδιολογική κλινική που λειτουργούσε μέχρι τώρα χάρη στην αυτοθυσία των δύο γιατρών, αδυνατεί να συνεχίσει τη λειτουργία της, γι’ αυτό και προχτές σε συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας από αύριο 17 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 τρέχοντος. «Μέχρι τώρα η καρδιολογική κλινική και η στεφανιαία μονάδα λειτουργούσαν με το φιλότιμο και την υπερπροσπάθεια των γιατρών, αλλά δυστυχώς οι γιατροί έχουν υπερβεί κατά πολύ το όριο των εφημεριών χωρίς να πληρώνονται, οι αντοχές τους εξαντλήθηκαν, γι’ αυτό είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε τη λειτουργία τους», υπογράμμισε μιλώντας στα μέλη του δ.σ. ο διοικητής του νοσοκομείου Νικόλαος Κίτσιου.
Είχε προηγηθεί έγγραφο του διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής Γιώργου Κόττα, σύμφωνα με το οποίο οι δύο καρδιολόγοι του νοσοκομείου σταματούν τις επιπλέον εφημερίες. Ο Γ. Κόττας δήλωσε στον «Π» ότι «εδώ και ένα χρόνο κάνουμε τουλάχιστον από δεκαπέντε εφημερίες οι δύο γιατροί, έχουμε ζητήσει πολλές φορές να παρθούν μέτρα, αλλά πλέον δεν αντέχουμε άλλο. Αυτοί οι ρυθμοί και η κόπωση έχουν αντίκτυπο στην υγεία μας και στις οικογένειές μας, ενώ συγχρόνως ενέχουν και τον κίνδυνο να υποπέσει ο γιατρός σε κάποιο ιατρικό λάθος που μπορεί να αποδειχτεί μοιραίο».
Στο διάστημα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα λειτουργούν τις πρωινές ώρες μόνο τα εξωτερικά καρδιολογικά ιατρεία. Από 1 Οκτωβρίου θεωρητικά θα ξαναρχίσει η λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής και της στεφανιαίας μονάδας, η οποία όμως στα μέσα του μήνα θα ξαναδιακοπεί, αφού θα έχουν συμπληρωθεί οι προβλεπόμενες εφημερίες του μήνα.
Δυστυχώς οι προοπτικές είναι ακόμη πιο δυσοίωνες για το μέλλον. Όχι μόνο γιατί ο διαγωνισμός που «τρέχει» κατέστη άγονος επειδή απέσυραν το ενδιαφέρον τους οι δύο γιατροί, αλλά και επειδή ο ένας από τους δύο καρδιολόγους του «Μαμάτσειου», ουσιαστικά βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός νοσοκομείου. Ειδικότερα ο επιμελητής Α΄ κ. Στυλιανάκης, μη αντέχοντας την υπάρχουσα κατάσταση εκδήλωσε ενδιαφέρον μετακίνησης σε άλλο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρεται για το Θειαγένειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Οι κρίσεις γίνονται τις προσεχείς ημέρες, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιη η μετάθεσή του.
Μέχρι χτες νοσηλευόταν τέσσερις ασθενείς στην στεφανιαία μονάδα και άλλοι τρεις στην καρδιολογική κλινική. Ο διευθυντής της κλινικής Γ. Κόττας εκτιμά ότι μέχρι αύριο θα έχουν αποθεραπευτεί και θα πάρουν εξιτήριο οι πέντε νοσηλευόμενοι, ενώ οι υπόλοιποι δύο θα χρειαστεί να διακομισθούν στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, συγκάλεσε εκτάκτως κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καλώντας συγχρόνως τους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής και τους φορείς. Πρότεινε την αναστολή λειτουργίας ολόκληρου του νοσοκομείου, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην πολιτεία. Συγχρόνως, είχε επικοινωνία με τον νέο υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team