Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Έλαβαν τα πτυχία τους 222 δημοτικοί αστυνόμοι
None

Έλαβαν τα πτυχία τους 222 δημοτικοί αστυνόμοι

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Πιάνουν δουλειά στους κατά τόπους δήμους, οι δημοτικοί αστυνόμοι που αποφοίτησαν από τη Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας Τσοτυλίου.
Προχτές το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των δημοτικών αστυνόμων του εκπαιδευτικού έτους 2010, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβαν τα πτυχία τους οι απόφοιτοι της σχολής, καθώς ολοκληρώθηκε η εξάμηνη εκπαιδευτική διαδικασία. Ειδικότερα, τους τέσσερις μήνες οι σπουδαστές έκαναν θεωρητική εκπαίδευση και τους δύο μήνες πρακτική. Συνολικά αποφοίτησαν 222 δημοτικοί αστυνόμοι, εκ των οποίων οι 45 γυναίκες. Η αποφοίτησή τους σηματοδοτεί και τη προσωρινή διακοπή λειτουργίας της των σχολών δημοτικής αστυνομίας σε Τσοτύλι, Πτολεμαΐδα και Κόνιτσα, καθώς ως γνωστό έχουν ανασταλεί όλες οι προσλήψεις μέχρι το 2013, οπότε οι σχολές θα μείνουν χωρίς σπουδαστές. Βεβαίως, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών που παραβρέθηκε στην τελετή αποφοίτησης στη σχολή Τσοτυλίου, τόνισε ότι «προσωρινά και μέχρι νεωτέρας διακόπτεται η λειτουργία της σχολής Τσοτυλίου και όλων των αντίστοιχων σχολών της χώρας, αφού σταματούν οι προσλήψεις δημοτικών αστυνόμων για τα επόμενα χρόνια και επομένως δεν θα έχουμε σπουδαστές». Άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο «επανεξέτασης του θέματος το 2011», λέγοντας ότι «οι νέοι διευρυμένοι δήμοι που θα δημιουργηθούν με τον Καλλικράτη, αφού εξετάσουν εξ’ αρχής τις ανάγκες για προσλήψεις δημοτικών αστυνόμων, θα υποβάλλουν τα αιτήματά τους, οπότε το υπουργείο Εσωτερικών θα επανεξετάσει το όλο θέμα».
Οι 222 δημοτικοί αστυνόμοι που αποφοίτησαν από τη Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας Τσοτυλίου, προέρχονται από δήμους, κυρίως της Αττικής, της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας, όπου και θα παρουσιαστούν αμέσως για ανάληψη καθηκόντων.
Να σημειωθεί ότι η Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας Τσοτυλίου ιδρύθηκε το 2004. Υπήρξε ένα κενό το 2005-2006 επειδή δεν είχε σπουδαστές, καθώς δεν είχαν προσληφθεί δημοτικοί αστυνόμοι την περίοδο εκείνη, αλλά στη συνέχεια λειτούργησε κανονικά μέχρι και την πρόσφατη εκπαιδευτική χρονιά.
Στην τελετή αποφοίτησης παρέστησαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας και δήμαρχος Τσοτυλίου Μανόλης Γκάσης, ο διευθυντής της σχολής, αστυνομικός Ιωάννης Τζουβάνας, φορείς της περιοχής, δήμαρχοι δήμων του Βοΐου, καθώς και ορισμένοι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον νέο διευρυμένο δήμο Βοΐου.
Πάντως, εκπρόσωποι τοπικών φορέων του Τσοτυλίου θεωρούν αρνητικό γεγονός την διακοπή λειτουργίας της σχολής, καθώς αποτιμούν ω θετικά τα αποτελέσματα των χρόνων που λειτούργησε η Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία «κίνησε» την τοπική αγορά και έδωσε ώθηση στην οικονομία της περιοχής. Ζητούν την άμεση επαναλειτουργία της σχολής, αφού άλλωστε – όπως υπογραμμίζουν – οι νέοι δήμοι που θα διαμορφωθούν με τον «Καλλικράτη» θα χρειαστούν πρόσθετη δύναμη δημοτικών αστυνόμων.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team