Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Έκλεισε ο σιδηροδρομικός σταθμός Πτολεμαΐδας
None

Έκλεισε ο σιδηροδρομικός σταθμός Πτολεμαΐδας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στο κλείσιμο του σιδηροδρομικού σταθμού Πτολεμαΐδας προχώρησε επίσημα από τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου η αρμόδια διεύθυνση του ΟΣΕ, καθώς εξέπνευσε η προθεσμία μιας εβδομάδας που είχε δοθεί στη δρομολογούμενη διαδικασία αναστολής των εργασιών του σταθμού του ΟΣΕ στην Πτολεμαΐδα.
Μάλιστα το λιγοστό προσωπικό του σταθμού μετακινήθηκε ήδη στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κομάνου (δ.δ. δήμου Πτολεμαΐδας) ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε λειτουργία, καθώς ζητήθηκε μάλιστα από την Παρασκευή η παράδοση των κλειδιών του σταθμού.
Έντονη είναι η αντίδραση του δημάρχου Πτολεμαιδας Γρηγόρη Τσιούμαρης και του δημοτικού συμβουλίου, καθώς, όπως είχε τονίσει ο δήμαρχος και κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε στις 16 Σεπτεμβρίου με τη συνδρομή του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, η εξέλιξη αυτή έρχεται να παγώσει ολόκληρο τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του δήμου στο χώρο της ΑΕΒΑΛ. Διότι, δομές όπως το ΒΙΟΠΑ (Βιομηχανικό Πάρκο), το Διαμετακομιστικό Κέντρο, το Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ή το Κέντρο συλλογής τεύτλων που λειτουργεί ήδη στην ΑΕΒΑΛ στηρίζονται στην εκμετάλλευση της σιδηροδρομικής γραμμής που διανύει το χώρο της ΑΕΒΑΛ.
Το θέμα απασχόλησε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε χθες στο γραφείο του ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας με όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου και του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας κ.κ. Αναστάσιος Τσιλφίδης και Σοφοκλής Ασιανός, όπου και αποφασίστηκε να προχωρήσουν σήμερα στις 9.50 το πρωί στον συμβολικό αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής και να παρεμποδίσουν την πραγματοποίηση του δρομολογίου προς την Θεσσαλονίκη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του σταθμού.
Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους δημάρχους της Εορδαίας και στους φορείς της πόλης να δώσουν παρόν στη συμβολική αυτή κινητοποίηση, αλλά και προς όλους τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες που θίγονται από την εξέλιξη αυτή, αφού δημιουργείται πλέον σοβαρό πρόβλημα στις μεταφορές εμπορευμάτων από και προς την περιοχή της Εορδαίας.
Υπενθυμίζεται ότι η αναστολή λειτουργίας του σταθμού της Πτολεμαΐδας κοινοποιήθηκε με σχετικό έγγραφο του Εθνικού Διαχειριστή Σιδηροδρομικής Υποδομής (ΕΔΣΥ) στο οποίο αναφερόταν ότι προβαίνει στην κίνηση αυτή «Λόγω στενότητας προσωπικού σταθμών (σταθμάρχης –κλειδούχοι) και από 16.09.2008 αναστέλλεται η λειτουργία του σταθμού ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, του οποίου η λειτουργία δεν εξυπηρετεί κυκλοφορία αμαξοστοιχιών». Μετά την παρέμβαση του δημάρχου Πτολεμαΐδας δόθηκε παράταση μιας εβδομάδας για να γίνουν οι όποιες πρόσφορες ενέργειες εκ μέρους του δήμου και με τη λήξη της προθεσμίας η αρμόδια υπηρεσία του ΟΣΕ προχώρησε στο οριστικό κλείσιμο του σταθμού.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team