Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Έγκριση από το Σ.Α.Π.Ε. της πρότασης για την ίδρυση Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά
None

Έγκριση από το Σ.Α.Π.Ε. της πρότασης για την ίδρυση Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


«Μία διεκδίκηση ετών εκπληρώνεται. Ένα πάγιο αίτημα όλων μας υλοποιείται. Η ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος στο νομό Καστοριάς αποτελεί πλέον, γεγονός». Με τις δηλώσεις αυτές υποδέχτηκε η Βουλευτής του νομού, Βίβιαν Μπουζάλη την έγκριση από το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Σ.Α.Π.Ε.) της πρότασης για την ίδρυση Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά.
«Όλοι μαζί ενωμένοι προσπαθήσαμε και τελικά πετύχαμε τον κοινό μας στόχο.» τόνισε η κα. Μπουζάλη. «Προσωπικά, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα της Βουλευτή νομού Καστοριάς, έθεσα την ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος στο νομό Καστοριάς ως άμεση προτεραιότητα. Η καθυστέρηση και η κωλυσιεργία που παρατηρήθηκαν όλα τα προηγούμενα έτη δεν άφηναν περιθώρια εφησυχασμού.
Σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, προβήκαμε όλους αυτούς τους μήνες σε συνεχείς επαφές και διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως επίσης με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Σήμερα οι προσπάθειές μας αυτές δικαιώνονται.»
Στις δηλώσεις της, η Βουλευτής νομού Καστοριάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απουσία του εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τη συνεδρίαση του Σ.Α.Π.Ε. «Είναι πραγματικά λυπηρό από την κρίσιμη αυτή στιγμή να απουσιάζει ο εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και να μην στηρίζει το αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας της Καστοριάς.»
Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις της, η κα. Μπουζάλη σημείωσε τις ευθύνες που όλοι αναλαμβάνουμε για την έγκαιρη και πλήρη προετοιμασία του νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Καστοριά. «Οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς πρέπει να κινηθούν άμεσα και αποτελεσματικά για να μπορούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να υποδεχτούμε τους πρώτους φοιτητές του Τμήματος στο νομό μας», κατέληξε η Βουλευτής.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team