Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Άνοιξε τις πύλες της στο μουσείο Πτολεμαΐδας η έκθεση του Ακαδημαϊκού Δημοσθένη Κοκκινίδη «ΟΔΥΣΣΕΙΑ»

Άνοιξε τις πύλες της στο μουσείο Πτολεμαΐδας η έκθεση του Ακαδημαϊκού Δημοσθένη Κοκκινίδη «ΟΔΥΣΣΕΙΑ»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

DSC07561

Παρουσία τοπικών φορέων και φίλων των εικαστικών τεχνών, εγκαινιάσθηκε το ζωγραφικό δοκίμιο του Ακαδημαϊκού Δημοσθένη Κοκκινίδη «Οδύσσεια», που θα φιλοξενείται έως τις 30 Μαΐου στο Παλαιοντολογικό – Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας, με πρωτοβουλία του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π του Δήμου Εορδαίας και της Π.Ε. Κοζάνης.
«Ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη για τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού» χαρακτήρισε την έκθεση του Δημοσθένη Κοκκινίδη, η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου τονίζοντας ότι προσφέρει πνοές ανάτασης μέσα από την τέχνη και αναζήτηση νέων εικαστικών διαδρομών.
«Είμαστε αρωγοί σε αξιόλογες προσπάθειες όπως αυτή του Ν.Π του Δήμου Εορδαίας και πρόκειται για ένα σημαντικό εικαστικό γεγονός καθώς εκτός από τα κλασικά στερεότυπα, θα υπάρξει μία βιωματική μέσα από τα έργα του διακεκριμένου Δημιουργού» επεσήμανε ο Αντιπεφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΝΠ του Δήμου Εορδαίας Πίστη Κρυσταλλίδου ανακοίνωσε την απόφασή τους να ανακηρύξουν ως επίτιμο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου τον κ. Κοκκινίδη σαν ελάχιστο φόρο τιμής στην μεγάλη του προσφορά στην Πινακοθήκη με την παραχώρηση έργων του.
Το παρών στην εκδήλωση των εγκαινίων, έδωσε και ο καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κων/νος Φωτιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για ένα σπουδαίο εικαστικό και εκπαιδευτικό έργο με καταπληκτικούς πίνακες της Οδύσσειας έτσι όπως την οραματίστηκε και την υλοποίησε ο μεγάλος αυτός ζωγράφος.
Ο κ. Φωτιάδης διευκρίνισε ότι τη συγκεκριμένη έκθεση πρέπει να την επισκεφθούν τα σχολεία γιατί αποτελεί ένα καλό μάθημα ιστορίας για τα παιδιά, ενώ συνεχάρη τους υπευθύνους του Μουσείου για τις σημαντικές πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνονται καθιστώντας το χώρο ως πολιτισμικό κέντρο.
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι και Τετάρτη Πέμπτη 5 το απόγευμα έως 7 το βράδυ.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

DSC07595 DSC07558 DSC07598DSC07599

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team