Αρχική > Slider > Βιάστηκε η Ολυμπία Τελιγιορίδου για την… άφιξη του τρένου στην Καστοριά – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Βιάστηκε η Ολυμπία Τελιγιορίδου για την… άφιξη του τρένου στην Καστοριά – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

«Αισθάνομαι δικαιωμένη και περήφανη για την σύνδεση του τρένου με το αεροδρόμιο Καστοριάς», δηλώνει η Βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, σε σχετικό δελτίο τύπου που απέστειλε προ ημερών στα ΜΜΕ. Αναζητώντας περαιτέρω λεπτομέρειες για το έργο στο οποίο αναφέρεται, διαβάζουμε: «Το έργο περιλαμβάνει την μελέτη της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή-Πογραδετς, καθώς και την σύνδεση της γραμμής με το αεροδρόμιο της Καστοριάς.»

Συνεπώς, παρά τον πολύ αισιόδοξο τίτλο που δημιουργεί εντυπώσεις, πρόκειται για μελέτη και όχι για κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής. Η ένταξη της μελέτης, ακόμα και η εκπόνηση της απέχει πολύ από τη «δικαίωση για την σύνδεση του τρένου με το αεροδρόμιο Καστοριάς», οπότε ας μη βιαζόμαστε να πανηγυρίσουμε. Έχουμε άλλωστε δει εκατοντάδες έργα σε μελέτες και μακέτες, που έμειναν μακέτες. Σε πολλές εκ των περιπτώσεων, τα έργα απεντάχθηκαν και κληθήκαμε να επιστρέψουμε και χρήματα.

Με μία περαιτέρω έρευνα, μάθαμε πως η εν λόγω εγκριθείσα πρόταση, εντάσσεται στο επίπεδο των προκαταρκτικών μελετών (μελέτες σκοπιμότητας) με την εκπόνηση ενός στρατηγικού οικονομο-τεχνικού σχεδιασμού της σιδηροδρομικής σύνδεσης των δύο χωρών μεταξύ των Κρυσταλλοπηγή και Pogradec. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και την ΜΕΛΕΤΗ ΠΙΘΑΝΗΣ σιδηροδρομικής σύνδεσης με το αεροδρόμιο Καστοριάς.

Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο μελέτες και μάλιστα σε επίπεδο μελετών σκοπιμότητας και προκαταρκτικών διερευνήσεων και φυσικά όχι κατασκευή.  Κατά συνέπεια δεν τίθεται προς το παρόν θέμα «δικαίωσης».

Δείτε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team