Αρχική > Slider > Τριγμοί στην παράταξη Θ. Μουμουλιδη από την εκλογή Κεχαγιά στην προεδρία του Π.Σ. – «Αρνούμαι να χρεωθώ αυτή την απόφαση», δήλωσε αποχωρών ο Χ. Κουζιάκης

Τριγμοί στην παράταξη Θ. Μουμουλιδη από την εκλογή Κεχαγιά στην προεδρία του Π.Σ. – «Αρνούμαι να χρεωθώ αυτή την απόφαση», δήλωσε αποχωρών ο Χ. Κουζιάκης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αναταράξεις προκαλεί στην περιφερειακή παράταξη «Αλλάζουμε Εποχή» του Θέμη Μουμουλίδη, η εκλογή του Φώτη Κεχαγιά στη θέση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου με τις ψήφους των δύο περιφερειακών συμβούλων της παράταξης, η οποία οδήγησε στην παραίτηση από το συντονιστικό όργανο του Χάρη Κουζιάκη, εκφράζοντας την πολιτική διαφωνία του με το συγκεκριμένο πρόσωπο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον νέο πρόεδρο «σκληρό δεξιό».

Η απόφαση του Χ. Κουζιάκη έχει μία ιδιαίτερη βαρύτητα και αναστάτωσε την ηγεσία του συνδυασμού, καθώς πρόκειται για ένα σημαίνον στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό «Αλλάζουμε Εποχή» και ήρθε δεύτερος σε ψήφους μετά τον Νίκο Χατσίδη, ο οποίος μπήκε στο Π.Σ. μετά την αποχώρηση Μουμουλίδη, επομένως είναι πλέον ο πρώτος επιλαχών. Έχει οριστεί για το προσεχές Σάββατο συνέλευση της παράταξης, όπου θα συζητηθεί το θέμα, με έκδηλη την αγωνία, εάν τη διαφωνία Κουζιάκη την συνυπογράφουν κι άλλα μέλη και στελέχη του συνδυασμού.

Τον Φ. Κεχαγιά υπερψήφισαν για πρόεδρο του Π.Σ. και οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι του «Αλλάζουμε Εποχή», δηλαδή οι Σάββας Σαπαλίδης και Νίκος Χατσίδης, με τη σύμφωνη γνώμη του Συντονιστή Γιάννη Αποστολίδη. Με το άκουσμα της εξέλιξης αυτής, ο Χ. Κουζιάκης έστειλε επιστολή στην παράταξη, με την οποία κάνει γνωστό ότι «δεν επιθυμώ πλέον να συμμετέχω στο συντονιστικό όργανο της παράταξης». Ο κυριότερος λόγος που τον οδήγησε σ’ αυτή την απόφαση, είναι όπως εξηγεί, «η ανεξήγητη στάση της παράταξης μας στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου. Σε αυτή την ψηφοφορία η παράταξη «Αλλάζουμε Εποχή» μέσω των δύο εκπροσώπων της, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γ. Αποστολίδη, υπερψήφισε την υποψηφιότητα του Φώτη Κεχαγιά για την Προεδρία. Για την απόφαση αυτή δεν υπήρξε καμία προηγούμενη συνεννόηση με το συντονιστικό και τον επικεφαλής της παράταξης, αλλά ήταν προσωπική απόφαση των δύο συμβούλων με ενδεχόμενη συμφωνία του Γ. Αποστολίδη».

Στη συνέχεια ο Χ. Κουζιάκης ξεκαθαρίζει ότι «προσωπικά είμαι υπέρ των συναινέσεων όπου αυτές είναι εφικτές, στηρίζονται σε αξιακά δεδομένα και αρχές και εξυπηρετούν ένα συμφωνημένο από τη συλλογικότητα πολιτικό σχέδιο, στην προκειμένη περίπτωση και με την συγκεκριμένη υποψηφιότητα τίποτα τέτοιο δεν ισχύει. Ο Φώτης Κεχαγιάς είναι ένας ακραιφνής εκπρόσωπος της σκληρής δεξιάς (δεν το αρνήθηκε ποτέ) και πολλά άλλα εξίσου αρνητικά».

Τονίζει μάλιστα πως «προσωπικά αρνούμαι να χρεώνομαι τέτοιες αποφάσεις ως μέλος του συντονιστικού της παράταξης “Αλλάζουμε Εποχή”», ενώ σημειώνει ότι «προφορικά εξέφρασα την αντίρρηση μου στον Γ. Αποστολίδη και στον Ν. Χατσίδη, όταν μου επιβεβαιώθηκαν τα παραπάνω, ενημέρωσα τηλεφωνικά τον επικεφαλής Θ. Μουμουλίδη και επιφυλάσσομαι για περαιτέρω ενέργειες στην επόμενη συνάντηση της παράταξης».

Στο Συντονιστικό Όργανο του συνδυασμού «Αλλάζουμε Εποχή», μετά την αποχώρηση Κουζιάκη, έμειναν οι εξής τέσσερις: Γιάννης Αποστολίδης, Μάνος Γαβριηλίδης, Κώστας Μιμίκος και Νίκος Χατσίδης.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας