Αρχική > Slider > Τον ξυλοδαρμό Δένδια από Κασιδιάρη και την βία της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει το Π.Σ. Δυτ. Μακεδονίας – Με πρόταση του Γ. Βήττα

Τον ξυλοδαρμό Δένδια από Κασιδιάρη και την βία της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει το Π.Σ. Δυτ. Μακεδονίας – Με πρόταση του Γ. Βήττα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Την βία της Χρυσής Αυγής και τον ξυλοδαρμό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νικολάου Δένδια, κατήγγειλε στο περιφερειακό συμβούλιο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Βήττας, ζητώντας παράλληλα την συμβολή όλων στην ανάδειξη του «εγκληματικού χαρακτήρα» της οργάνωσης, ενώ το Σώμα αναμένεται να προχωρήσει σε έκδοση ψηφίσματος.

«Με αφορμή την επίθεση Κασιδιάρη ενάντια στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας και τον ξυλοδαρμό του, σημειώνω ότι το πρώτο πράγμα που είχαμε θέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην πρώτη συνεδρίαση, επειδή τότε ο καιρός συνέπιπτε με την έναρξη της δίκης, είχαμε πει ότι εμείς θα σταθούμε στην ανάδειξη του εγκληματικού χαρακτήρα της οργάνωσης. Και ζητήσαμε από τις παρατάξεις του Π.Σ. με τη στάση τους να συμβάλουν σ’ αυτό. Τα δύο χρόνια που πέρασαν έχει σηκωθεί ένα μεγάλο βάρος από σωματεία, από μαζικούς φορείς, από την Πολιτική Αγωγή στη δίκη που είναι σε εξέλιξη για να αναδειχθεί ακριβώς αυτός ο χαρακτήρας.

Θέλω με την τοποθέτησή μου αυτή αφενός να καταδικάσω ούτως ή άλλως την σημερινή στάση του Κασιδιάρη και όλων των άλλων της Χρυσής Αυγής, που θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν είναι καθόλου «πρωτοφανής», όπως παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ, έχει γίνει κάτι συνηθισμένο. Αφετέρου, να επαναλάβω αυτό που είχαμε θέσει και στην πρώτη συνεδρίαση του Π.Σ. και με μετέπειτα αφορμές και με τη στάση του εδώ εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής. Έγινε το συνέδριο για τη Γούνα, το διοργάνωσε η Ομοσπονδία Γούνας, το Επιμελητήριο και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ήταν κανονικά εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, πήρε το λόγο, τοποθετήθηκε υπό την ανοχή όλου του ακροατηρίου. Απ’ αυτή την άποψη το καταγγέλλουμε κι’ αυτό, ότι καθιστάτε την Χρυσή Αυγή επίσημο συνομιλητή. Υπάρχει ευθύνη για όλα λοιπόν.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι και με αφορμή το σημερινό πρέπει να δυναμώσει και η ανάδειξη του εγκληματικού χαρακτήρα και η αντίσταση σ’ αυτόν».

Ο πρόεδρος του Π.Σ. πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την βία και μάλιστα ορίστηκε ένας εκπρόσωπος από κάθε παράταξη, ώστε από κοινού να συνταχθεί το ψήφισμα.

Σύμφωνος με την τοποθέτηση του Γιάννη Βήττα εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς, ο οποίος κατήγγειλε και την ενέργεια του Θάνου Τζήμερου, στο Π.Σ. Αττικής, σχίζοντας αφίσες του ΠΑΜΕ.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας