Αρχική > Slider > Θεοχαρόπουλος από την Κοζάνη: Η χώρα χρειάζεται «αναπτυξιακό σοκ»

Θεοχαρόπουλος από την Κοζάνη: Η χώρα χρειάζεται «αναπτυξιακό σοκ»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

 

Την ανάγκη μιας «αναπτυξιακής στροφής», η οποία θα έρθει μέσα από ένα «αναπτυξιακό σοκ» σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, επισήμανε από την Κοζάνη ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας σε προσυνεδριακή εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου στο Κοβεντάρειο της Κοζάνης.

Ο γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ. που ήταν κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του κεντροαριστερού χώρου, σημείωσε ότι «χρειάζεται μία αναπτυξιακή στροφή, ένα αναπτυξιακό σοκ στη χώρα και στη Δυτική Μακεδονία. Αλλιώς δεν θα βγούμε ποτέ από την  κρίση. Χρειάζεται μία αλλαγή πολιτικής με έμφαση στον αγροτικό τομέα και στη δημιουργία προϊόντων καινοτομίας, προστιθέμενης αξίας». Υποστήριξε ότι «εδώ η περιοχή έχει πολλές τέτοιες δυνατότητες. Με αξιοποίηση των ενεργειακών δυνατοτήτων της περιοχής και όχι αυτό το οποίο γίνεται σήμερα. Να βάλουμε κάτω μία πρόταση συνολική η οποία θα φέρει στο προσκήνιο τις παραγωγικές δυνάμεις. Και πραγματικά θα γίνει η περιοχή ελκυστική σε όλα τα επίπεδα. Μην ξεχνάτε ότι και στον τουρισμό και στη γεωργία και σε διάφορους άλλους κλάδους έχει ιδιαίτερες δυνατότητες. Με το ΤΕΙ και με το Πανεπιστήμιο, μπορεί να παίξει πραγματικά καθοριστικό ρόλο στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας. Αρκεί επιτέλους να μην νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα εκ των άνω. Χρειάζεται περιφερειακή ανάπτυξη, αποκέντρωση και να δώσουμε έμφαση στην αυτοδιοίκηση. Όχι να ζητάμε από την αυτοδιοίκηση μόνο χρήματα, αλλά να μπορούμε να ασκούμε πολιτικές μαζί με την αυτοδιοίκηση. Αυτό είναι ένα μήνυμα πολιτικής που μπορεί να δώσει περιφερειακή ανάπτυξη».

Ερωτηθείς σχετικά ο Θ. Θεοχαρόπουλος, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της ΔΕΗ, σημειώνοντας: «Αυτή η κυβέρνηση ενώ είναι απέναντι στην αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, έφτασε να προχωρά στην εκποίηση δημόσιας περιουσίας. Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Ναι στην αξιοποίηση, όχι στην εκποίηση. Ναι στις συνέργειες, όχι σ’ αυτό που πράττει σήμερα η κυβέρνηση. Εκεί πολύ λαΐκιζε και ήταν στους δρόμους, λέγοντας θα καταργήσω τα μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο και δεν δεχόταν τίποτα ούτε για την ΔΕΗ, αυτή τη στιγμή προχωρά σε ένα σχέδιο εκποίησης. Μερικά πράγματα είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα. Και η ΔΕΗ και η περιοχή εδώ είναι στρατηγικής σημασίας. Γι’ αυτό πρέπει αν βρεθεί το κατάλληλο μοντέλο αξιοποίησης και όχι εκποίησης».

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας