Αρχική > Ενέργεια > Θ. Μουμουλίδης: Καμιά διάθεση αλληλεγγύης προς τη χειμαζόμενη κοινωνία, από εκπροσώπους-συνδικαλιστές της Ν.Δ. στη ΔΕΗ

Θ. Μουμουλίδης: Καμιά διάθεση αλληλεγγύης προς τη χειμαζόμενη κοινωνία, από εκπροσώπους-συνδικαλιστές της Ν.Δ. στη ΔΕΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Φαίνεται πως για κάποιους η κρίση είναι ιδιωτική υπόθεση και η αλληλεγγύη σε καιρούς κρίσης δεν είναι μια αυτονόητη χειρονομία των εχόντων προς τις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες. Κάπως έτσι γεννήθηκε ο κοινωνικός αυτοματισμός.

Υπάρχει δυστυχώς, πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο της ΔΕΗ ελεγχόμενοστο σύνολό του, από τη Νέα Δημοκρατία[!], που αντιμάχεται ,απόφαση Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΗ,που προβλέπει να δοθούν χρήματα, από τη συλλογική σύμβαση του 2015,  για την ανθρωπιστική κρίση. Να σημειωθεί πως η εν λόγω απόφαση, έχει τη σύμφωνη γνώμη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα το 2015 η προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΗ, υπέγραψε σύμβαση με την ΓΕΝΟΠ, που προέβλεπε χορήγηση τροφείου στους εργαζόμενους της ΔΕΗ,με ημερομηνία εφαρμογής από  1.3.2015. Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας παρήλθε χρονικό διάστημα 6 μηνών με συνέπεια η ΔΕΗ να υλοποιήσει τη χορήγηση του τροφείου από 1.9.2015. Με νέα απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ και με τη σύμφωνη γνώμη της ΓΕΝΟΠ αποφασίστηκε το ποσό που αντιστοιχεί στη χορήγηση τροφείου για το χρονικό διάστημα από 1.3.2015 έως 31.8.2015 , να διατεθεί για την ανθρωπιστική κρίση και ειδικότερα για τη σίτιση των μαθητών των σχολείων της  χώρας.

Ωστόσο,  ενώ εκκρεμούσε η υπογραφή συμπληρωματικής συλλογικής σύμβασης, το συγκεκριμένο πρωτοβάθμιο σωματείο προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας και κατήγγειλε τη ΔΕΗ για μη συμμόρφωση με όρο της συλλογικής σύμβασης εργασίας, ζητώντας να καταβληθεί το τροφείο των πρώτων 6 μηνών στα μέλη του!!! Η Επιθεώρηση Εργασίας, απεδέχθη την καταγγελία και έθεσε προθεσμία 10 ημερών για  να εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος όρος της συλλογικής σύμβασης , διαφορετικά θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Παρόμοιες ενέργειες , ενισχύουν τον συντεχνιασμό και την κοινωνική αναλγησία και δυστυχώς, γεννούν επικίνδυνα φαινόμενα  κοινωνικού αυτοματισμού.Είναιτυχαίο πως οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές, είναι εκπρόσωποιτης Νέας Δημοκρατίας στη ΔΕΗ;

Τη στιγμή που ησημερινή Διοίκηση της ΔΕΗ και σχεδόν το σύνολο των συνδικαλιστών και των εργαζομένων,επιθυμούννα σταθούν αλληλέγγυοιστα τμήματα  της κοινωνίας που πλήττονται από τη φτώχεια και την ανεργία, με την παραχώρηση του «τροφείου» έξη μηνών, η ενέργεια αυτή ομάδας συνδικαλιστών της Ν.Δ., αποτελεί πράξη ύψιστης κοινωνικής αναλγησίας. Πρόκειται για πρωτοφανή επίδειξη συντεχνιασμού και ατομικισμού. Αποτελεί δυσφήμιση των αγώνων των εργαζομένων της ΔΕΗ.Μιας Δημόσιας Επιχείρησης που βρίσκεται επίμονα στο στόχαστρο των δανειστών! Αν αυτό είναι το «κοινωνικό» πρόσωπο των εκπροσώπων της «σύγχρονης» Νέας Δημοκρατίας, μπορούμε να υποθέσουμε τι περιμένει την χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία και πως θα επιθυμούσε να κυβερνήσει, αν οι συνθήκες το επέτρεπαν. Στις εποχές που έρχονται, η κοινωνική αναλγησία και ο κοινωνικός αυτοματισμός, είναι τό ίδιο επικίνδυνα φαινόμενα.

Θέμης Μουμουλίδης

Σκηνοθέτης- Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε.Κοζάνης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team