Αρχική > Slider > Τα τρακτέρ στη μάχη του αποχιονισμού στο Άνω Βόιο – Προβλήματα υδροδότησης προκάλεσε ο παγετός

Τα τρακτέρ στη μάχη του αποχιονισμού στο Άνω Βόιο – Προβλήματα υδροδότησης προκάλεσε ο παγετός

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Μεμονωμένα προβλήματα υδροδότησης προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες λόγω του παγετού σε ορισμένα χωριά του Βοΐου, ενώ εξ’ αιτίας της ιδιαιτερότητας των διάσπαρτων ορεινών χωριών, τα προβλήματα από την κακοκαιρία είναι μεγαλύτερα και η δημοτική Αρχή με τον ίδιο τον δήμαρχο στην πρώτη γραμμή, δίνει μάχη για τον αποχιονισμό.

Οι πολικές θερμοκρασίες που επικράτησαν είχαν σαν αποτέλεσμα να σκάσουν οι βάνες αρκετών σπιτιών στην Κλεισώρεια του Άνω Βοΐου, οπότε αρκετές οικογένειες έμειναν χωρίς νερό. Τεχνικοί της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης έσπευσαν εν μέσω εορτών, συγκεκριμένα την ημέρα του Αη – Γιαννιού, όπως μας είπε ο δήμαρχος Δημήτρης Λαμπρόπουλος, επιδιόρθωσαν τις βλάβες και αποκατέστησαν την υδροδότηση. Βεβαίως, ο παρατεταμένος παγετός ξαναδημιούργησε νέα προβλήματα σε ορισμένες περιπτώσεις, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν εκ νέου, με υπεράνθρωπες προσπάθειες των τεχνιτών της Δημοτικής Επιχείρησης.

Επίσης, πάγωσε το δίκτυο και διακόπηκε η υδροδότηση σε αρκετές περιπτώσεις, όπως σε φάρμες γουνοφόρων ζώων και σε στάνες στην περιοχή  του πρώην δήμου Ασκίου, καθώς και σε ένα εργοστάσιο και σε στάνες στην περιοχή της Νεάπολης. Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων η βοήθεια και η επέμβαση των συνεργείων του δήμου ήταν άμεση και καθοριστική, καθώς αποκατέστησαν την ομαλή υδροδότηση.

Πάντως, τα τεχνικά συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης του Δήμου Βοΐου εξακολουθούν να βρίσκονται σε επιφυλακή, αφού μπορεί να προκύψουν και νέα προβλήματα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι από το πρωί της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου, ο δήμαρχος Δημήτρης Λαμπρόπουλος βρίσκεται στο Τσοτύλι και στην ευρύτερη περιοχή, συνδράμοντας ο ίδιος στην προσπάθεια να παραμείνει ανοιχτό το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο και να μην αποκλειστούν τα χωριά. Με δήλωσή του στον «e-ptolemeos.gr», ο Δ. Λαμπρόπουλος, υπογράμμισε ότι «το καιρικό εδώ έχει μία ιδιαιτερότητα. Έχουμε πολλά και διάσπαρτα ορεινά χωριά και κάνουμε μεγάλο αγώνα για να μην αποκλειστούν. Τα περισσότερα αποχιονιστικά του δήμου είναι χαλασμένα από παλιά. Επειδή δεν επαρκούν έχουμε επιστρατεύσει πολλά τρακτέρ της περιοχής, με τους κατοίκους να συνδράμουν στον αποχιονισμό. Οι κεντρικοί δρόμοι διατηρούνται ανοιχτοί και δεν έχουμε αποκλεισμένα χωριά, αλλά προσωπικά δεν είμαι ικανοποιημένος γιατί δεν προλαβαίνουμε να καθαρίσουμε τους δρόμους μέσα στα χωριά».

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας