Αρχική > Slider > Στην Κοζάνη το συνέδριο της ΑΧΕΠΑ, 26-28 Μαΐου

Στην Κοζάνη το συνέδριο της ΑΧΕΠΑ, 26-28 Μαΐου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

 

Το 18ο ετήσιο συνέδριο των ΑΧΕΠΑΝΣ, πραγματοποιείται στις 26-28 Μαΐου στην Κοζάνη, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης, όπου αναμένεται να πάρουν μέρος περί τους 100 συνέδρους.

Με αφορμή το συνέδριο εκπρόσωποι των ΑΧΕΠΑΝΣ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, στην οποία παραβρέθηκε ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας Ελλάδας, καθώς και ο Ταμίας Κώστας Βαρσάμης. Από το Τοπικό Τμήμα Κοζάνης παρόντες ήταν ο πρόεδρος Δημήτρης Τράγιας, ο γραμματέας Βασίλης Καψάλης και ο υπεύθυνος Παιδείας Βαγγέλης Καζάκος.

Την ευθύνη διοργάνωσης του συνεδρίου ανέλαβε το Τοπικό Τμήμα Κοζάνης, υπογράμμισε ο Β. Καψάλης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα είναι μία πετυχημένη διοργάνωση. Ο Δ. Τράγιας σημείωσε ότι το Τμήμα Κοζάνης ιδρύθηκε το 2012. «Το συνέδριο θα δώσει την  ευκαιρία να συναντηθούν μεταξύ τους τα Τμήματα όλης της χώρας και να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες και τεχνογνωσία», υπογράμμισε.

Ο Κυβερνήτης Περιφέρειας Ελλάδας, Βασίλης Πετκίδης, αναφερόμενος στο ιστορικό της οργάνωσης, είπε ότι «έχει ιστορία 95 ετών. Ιδρύθηκε το 1922 στις ΗΠΑ. Οι Έλληνες μετανάστες την εποχή εκείνη ήταν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων. Αυτές οι ρατσιστικές επιθέσεις έπρεπε να αντιμετωπιστούν με κάποιο τρόπο και βρεθήκανε οκτώ ομογενείς και αποφασίσανε ότι ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό ήταν η ένταξη των Ελλήνων μεταναστών μέσα στην τοπική κοινωνία. Μέσα από την παιδεία, την φιλανθρωπία, την προαγωγή του Ελληνισμού. Η δράση μας ξεκίνησε από τμήματα σε τοπικό επίπεδο και παραμένει μια οργάνωση η οποία βασίζεται στα τοπικά τμήματα. Το έργο των τμημάτων είναι να κλείνει όποιο κενό υπάρχει στην τοπική κοινωνία που να αφορά κοινωνική, εκπαιδευτική, φιλανθρωπική δράση.

Η ΑΧΕΠΑ διαχρονικά έχει φτιάξει πάνω από 36 κλινικές σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Έχτισε το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και την μεγαλύτερη νοσηλευτική πτέρυγα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός της Αθήνας. Παγκοσμίως η ΑΧΕΠΑ είναι αρωγός στην χορήγηση άνω τους 1 εκ. ευρώ για υποτροφίες, έχει ένα ειδικό fan, το οποίο βοηθάει την έρευνα για την μεσογειακή αναιμία κ.λ.π.». Ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας Ελλάδας, υπογράμμισε ακόμη: «Το σημαντικό είναι ότι ερχόμαστε σε μία περιοχή που έχει ανάγκες, είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία».

Οι εκπρόσωποι της ΑΧΕΠΑ είπαν ότι το συνέδριο μπορεί να στηρίξει τοπικές επιχειρήσεις που θέλουν να αποκτήσουν μία εξωστρέφεια στην  άλλη όχθη του Ατλαντικού, αφού μπορούν να φέρουν σε επαφή τους τοπικούς επιχειρηματίες και τα προϊόντα τους με την μεγάλη αγορά των ΗΠΑ. Να σημειωθεί τέλος ότι σήμερα υπάρχουν 36 τμήματα της ΑΧΕΠΑ σε όλη την Ελλάδα.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας