Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Σύσκεψη στην ΠΕ Κοζάνης για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των αυξημένων συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων στο λεκανοπέδιο Κοζάνης-Πτολεμαΐδας

Σύσκεψη στην ΠΕ Κοζάνης για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των αυξημένων συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων στο λεκανοπέδιο Κοζάνης-Πτολεμαΐδας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πραγματοποιήθηκε πρωί της Τρίτης 8 Αυγούστου 2017 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά, παρουσία των Κωνσταντίνου Μαχτή Αν. Δ/ντή ΛΚΔΜ, Ιωάννη Τσαρούχη Β. Δ/ντή Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης Θερμοηλεκτρικών Σταθμών, Δημήτρη Αλβανού, Διευθυντή Περιβάλλοντος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Φωτεινής Τσιολάκη, Προϊσταμένης Τμ. Περιβάλλοντος Υδροοικονομίας Π.Ε. Κοζάνης,  σύσκεψη για την αντιμετώπιση των αυξημένων συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων στο λεκανοπέδιο Κοζάνης-Πτολεμαΐδας.

Στην σύσκεψη συναποφασίστηκε η λήψη άμεσων μέτρων για την καταστολή της σκόνης και περιορισμού εκπομπών σωματιδίων. Τα έκτακτα μέτρα θα ισχύσουν για δύο ημέρες Τρίτη  και Τετάρτη και στη συνέχεια θα συνεκτιμηθεί ξανά η κατάσταση την Πέμπτη 10/8.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι :

  1. Παύση λειτουργίας και του πάγιου εξοπλισμού τις πρώτες πρωινές ώρες 04.00 – 07.30, πλην του συστήματος αποκομιδής τέφρας και ενός εκσκαφέα υπερκειμένων για την ανάμιξή της, με βάση τους περιβαλλοντικούς όρους.
  2. Παύση μετά τις 3 το μεσημέρι οποιασδήποτε διακίνησης εργολαβικών φορτηγών αυτοκινήτων.
  3. Διαβροχές στα ορυχεία που θα γίνονται επί 24ωρου βάσεως με ιδιαίτερη επιμονή τις νυχτερινές ώρες.
Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team