Αρχική > Slider > Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας: Να μπουν οι γυναίκες στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης

Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας: Να μπουν οι γυναίκες στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πρέπει να μπουν περισσότερες γυναίκες στο δρόμο της δράσης και της αγωνιστικής διεκδίκησης, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας στις γυναίκες της περιοχής, στο λαϊκό γλέντι που διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου 18 Μάρτη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Βασιλική Στεργίου, καλωσόρισε τις γυναίκες και όχι μόνο που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και τόνισε ότι ο σύλλογος ο οποίος αποτελεί παράρτημα της ΟΓΕ, αγωνίζεται για εργασία και κοινωνική ασφάλιση των γυναικών, προστασία της μητρότητας, για ζωή χωρίς φτώχεια και για όλες τις πλευρές που αφορούν τη γυναικεία ισοτιμία. Συμπαραστέκεται στο σωματείο Εργαζομένων του Μποδοσάκειου νοσοκομείου για τα δίκαια αιτήματά του για στελέχωσή του σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και για εξοπλισμό. Συμπαραστέκεται στο Σωματείο Ανέργων του Αγίου Δημητρίου- Ρυακίου που ενώ έχουν χίλια δυό προβλήματα ανεργίας, περιβάλλοντος κλπ. έχουν να αντιμετωπίσουν και τις διώξεις της ΔΕΗ επειδή δεν υποχωρούν. Συμπαραστέκεται στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων οι οποίοι πληρώνονται πολλές φορές με ψίχουλα για πολλές ώρες δουλειάς αλλά και σε ταξικά σωματεία όπως το Σωματείο Εργατοτεχνικών και Εργαζομένων στην Ενέργεια, διεκδικώντας τα δίκια των εργαζομένων στον τομέα αυτό, και βρίσκεται στο πλευρό κάθε ομάδας που δίνει μάχη ενάντια σε κατασχέσεις στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος ή που είναι θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης που προξένησε η πολιτική εφαρμογής των μνημονίων στη χώρα μας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες της εργατικής τάξης δεν λύνονται με ατομικό τρόπο, είπε και τόνισε ότι χρειάζεται αγώνας για να αυξηθεί το ποσοστό των γυναικών που συνδικαλίζονται, που εκλέγονται στις διοικήσεις των συνδικάτων, των ενώσεων των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτικών συλλόγων, των φοιτητικών συλλόγων, για την αγωνιστική στάση και δράση.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη