Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Σε καλό δρόμο το αίτημα της Ερμακιάς αναφορικά με την ένταξη της στις μαρτυρικές κοινότητες

Σε καλό δρόμο το αίτημα της Ερμακιάς αναφορικά με την ένταξη της στις μαρτυρικές κοινότητες

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Ένα πάγιο αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Ερμακιάς, σχετικά με την αναγνώρισή της ως μαρτυρική κοινότητα, βρίσκει τη λύση του κατόπιν πολλών προσπαθειών, συσκέψεων και ανάλογης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας.

Η θετική εξέλιξη επετεύχθη μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Εορδαίας και  της Τοπικής Κοινότητας Ερμακιάς για την προετοιμασία πλήρους  φακέλου, ο οποίος  παραδόθηκε την Τετάρτη 10-5-2017  από τον ίδιο το Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου η αρμόδια τριμελής Επιτροπή να αποφασίσει για την ένταξη της Ερμακιάς στις μαρτυρικές Κοινότητες.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας παραδίδοντας το φάκελο στο Διευθυντή Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού  του Υπουργείου Εσωτερικών  Γεώργιο Δέδε,  είχε την ευκαιρία και «δια ζώσης» να τεκμηριώσει όλα τα επιχειρήματα για την κατάταξη της Ερμακιάς στον κατάλογο των μαρτυρικών κοινοτήτων τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Στην πολύπαθη περιοχή της Εορδαίας, η οποία πλήρωσε ακριβά το τίμημα της Γερμανικής  θηριωδίας, η Τοπική Κοινότητα της Ερμακιάς έζησε με τον πιο τραγικό τρόπο και πληρώνοντας με ανθρώπινες απώλειες και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές την  εγκληματική δραστηριότητα των  στρατευμάτων κατοχής ».

Στην παράδοση του φακέλου το παρών έδωσε ο Βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης Ιωάννης Θεοφύλακτος, ενώ οι άλλοι Βουλευτές της περιοχής  για λόγους ανεξάρτητους  της  θέλησή τους δεν κατάφεραν να παρευρεθούν.

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team