Αρχική > Slider > Το σχολείο αλλοτινών εποχών ζωντανεύει η έκθεση του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας

Το σχολείο αλλοτινών εποχών ζωντανεύει η έκθεση του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Μια εντυπωσιακή έκθεση που ξεναγεί τον επισκέπτη στο παραδοσιακό σχολείο των προηγούμενων δεκαετιών, στο “σχολείο του μαυροπίνακα και της μαθητικής ποδιάς”, λειτουργεί από το απόγευμα της Πέμπτης στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας.

Η έκθεση αυτή με τα πλούσια εκθέματα από το παραδοσιακό σχολείο των προηγούμενων δεκαετιών, που το χαρακτήριζε ο μαυροπίνακας και η μαθητική ποδιά, διοργανώθηκε από το σύλλογο Διδασκόντων του 11ου Δημοτικού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.

Κάποια από τα εκθέματα υπήρχαν ήδη στο σχολείο, ενώ ο σύλλογος διδασκόντων δραστηριοποιήθηκε και συνέλλεξε κι άλλα εκθέματα. Κάποια προσωπικά ενθύμια έφεραν γονείς των μαθητών του σχολείου, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του κ. Ηλία Καρασάββα, ο οποίος εμπλούτισε την έκθεση αυτή με πολλά εκθέματα από την προσωπική του συλλογή, όπως δήλωσε στον «e-ptolemeos.gr» ο διευθυντής του σχολείου Απόστολος Μητρούλης. Εξέφρασε μάλιστα τις ευχαριστίες του προς τον κ. Καρασάββα, διότι «η συμβολή του και η βοήθειά του για την έκθεση αυτή ήταν πολύ σημαντική».

Αξιοσημείωτες είναι οι εντυπώσεις των παιδιών που επισκέφθηκαν ήδη την έκθεση, καθώς ζουν σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον, καθώς ζουν σε μια άλλη σχολική πραγματικότητα. «Βλέπουν άλλα σχολικά βιβλία, διαφορετικά εποπτικά υλικά, τα παλιά σχολικά ξύλινα θρανία, τα παιδονομικά μέσα που υπήρχαν εκείνη την εποχή, καθώς το παραδοσιακό σχολείο ήταν δασκαλοκεντρικό, γνωσιοκεντρικό και ένα σχολείο στο οποίο εφαρμοζόταν μια αυταρχική αγωγή, κάτι που δεν ισχύει σήμερα», ανέφερε ο κ. Μητρούλης. «Παρ’ όλα αυτά όμως για εμάς τους μεγαλύτερους είναι ένα σχολείο που μάς συγκινεί, μάς φέρνει αναμνήσεις. Είναι ένα κομμάτι της ζωής μας», όπως σημείωσε.

Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό μέχρι και την Τετάρτη 24/5/2017 και ώρες 6μ.μ. – 8μ.μ. (εκτός Σαββατοκύριακου).

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη