Αρχική > Slider > ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Τεράστια ανταπόκριση στο κάλεσμα εξεύρεσης δότη μυελού των οστών για μαθητή του 1ου Γυμνασίου που πάσχει από λευχαιμία

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Τεράστια ανταπόκριση στο κάλεσμα εξεύρεσης δότη μυελού των οστών για μαθητή του 1ου Γυμνασίου που πάσχει από λευχαιμία

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Απροσδόκητη απήχηση βρήκε το κάλεσμα 31μαθητών της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας στην αναζήτηση συμβατού δότη μυελού τον οστών, για να βρει την υγειά του συμμαθητής τους που πάσχει από λεμφοπλαστική λευχαιμία.

Εκατοντάδες πολίτες συνέρρευσαν στο σημείο του εμπορικού κέντρου της πόλης όπου οι μαθητές είχαν στήσει χθες Τετάρτη το περίπτερό τους για να ενημερώσουν (δείτε εδώ) για τη δράση τους τον κόσμο, ωστόσο δεν κατάφεραν όλοι οι πολίτες που προσήλθαν να δώσουν δείγμα επιχρίσματος από το στόμα (δείγμα σάλιου με μπατονέτα), καθώς εξαντλήθηκαν τα στικάκια που διέθεσε για το σκοπό αυτό ο Σύλλογος Αιμοδοτών Κοζάνης “Γέφυρα Ζωής”.

Τη συγκίνησή του και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας για να σωθεί ένας συνάνθρωπός τους, εξέφρασε στο «e-ptolemeos.gr» ένας από τους καθηγητές του σχολείου που ήταν υπεύθυνοι για τη δράση αυτή, ο κ. Περικλής Μουρατίδης. «Μαζεύτηκαν πάνω από 535 δείγματα. Μέχρι τις 5 το απόγευμα ερχόταν κόσμος για να δώσει δείγμα, αλλά είχαν εξαντληθεί τα στικάκια που διαθέταμε και αναγκαστήκαμε να πάρουμε άλλα 300 από το Ασφαλιστικό της ΔΕΗ και το ΠΕΔΥ και από ιδιώτη που πουλά ιατρικά αναλώσιμα υλικά αλλά και πάλι δεν έφτασαν», είπε και τόνισε: «Ο κόσμος μάς ζητά να επαναλάβουμε τη δράση αυτή, αλλά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή απόθεμα σε στικάκια, ενώ και εμείς σαν σχολείο ξεκινάμε τις εξετάσεις. Αν δούμε ότι προλαβαίνουμε και αν βρούμε στικάκια θα την κάνουμε ξανά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Αιμοδοσία, Πηγή Ζωής», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ωστόσο λόγω της αναγκαιότητας που προέκυψε τον τελευταίο καιρό με την ασθένεια του μαθητή του σχολείου, το πρόγραμμα επεκτάθηκε και στη δωρεά μυελού των οστών και την αναζήτηση συμβατού δότη για τον μαθητή του σχολείου.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη