Αρχική > Slider > ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: ‘Καμπάνα’ σε συντηρητή ασανσέρ οικοδομής – Όπου έχασε τη ζωή της μια 76χρονη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: ‘Καμπάνα’ σε συντηρητή ασανσέρ οικοδομής – Όπου έχασε τη ζωή της μια 76χρονη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Την επιβολή κυρώσεων κατά του συντηρητή ανελκυστήρων που είχε αναλάβει τη συντήρηση του ανελκυστήρα οικοδομής επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 3, στην Πτολεμαΐδα, όπου σημειώθηκε θανατηφόρο ατύχημα τον περασμένο Αύγουστο, με θύμα μία 76χρονη γυναίκα από το Καρυοχώρι Εορδαίας, η οποία έπεσε στο φρεάτιο του ανελκυστήρα, επέβαλε το Τμήμα Επαγγέλματος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 14 Μαρτίου, η απόφαση προβλέπει συγκεκριμένα την επιβολή προστίμου ύψους 10.000,00 €, καθώς και την ανάκληση της Άδειας Ηλεκτρολόγου ∆΄ Ειδικότητας για 3 μήνες. Διότι, σύμφωνα με την Έκθεση Ελέγχου του κλιμακίου για τη διενέργεια ελέγχων ποιότητας παροχής υπηρεσιών που παρέχονται από τους ασκούντες επαγγελματική δραστηριότητα σχετική µε ανελκυστήρες «το δυστύχημα προκλήθηκε εξαιτίας παροχής υπηρεσιών κακής ποιότητας από μέρους σας», εννοώντας τον συντηρητή.

Σημειώνεται ότι η σχετική απόφαση είχε εκδοθεί στις 7/12/2016, κατά της οποίας είχε προσφύγει ο συντηρητής του εν λόγω ανελκυστήρα. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας στην οποία προσέφυγε απέρριψε την προσφυγή του, οπότε οριστικοποιείται πλέον η παραπάνω απόφαση η οποία υπογράφεται από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κοζάνης κατ’ εντολήν του Περιφερειάρχη και ο συντηρητής ανελκυστήρων καλείται πλέον να καταβάλλει το προβλεπόμενο πρόστιμο εντός 60 ημερών. Σε περίπτωση δε που δεν πραγματοποιηθεί η παραπάνω κατάθεση, το πρόστιμο θα βεβαιωθεί στην αρμόδια  ∆.Ο.Υ. προκειμένου να εισπραχθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.∆.Ε.), όπως τονίζεται στην απόφαση.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη