Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Ψυχοσάββατο στα Στρατιωτικά Νεκροταφεία Πτολεμαϊδος, Φεβρουάριος 2001 – Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 15/02/2017

Ψυχοσάββατο στα Στρατιωτικά Νεκροταφεία Πτολεμαϊδος, Φεβρουάριος 2001 – Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 15/02/2017

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Print

Δύο λουλούδια, ένα λευκό αναμμένο κεράκι πάνω στους τάφους των ηρωικών παιδιών της νεώτερης Ελλάδος  και η ψαλμωδία της Χριστιανικής μας Πίστης, “ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ ”, ήταν ο ελάχιστος φόρος τιμής που, η Στρατιωτική μας Ηγεσία και ο λαός μας αποτίσανε στη μνήμη όλων Αυτών που έπεσαν μαχόμενοι για , για την Τιμή, τη Δόξα, το Μεγαλείο και την Ελευθερία της Πατρίδας μας.

Η σεμνή και απέριττη τελετή στο χώρο των στρατιωτικών νεκροταφείο, με την ευκαιρία του ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟΥ, άρχισε με την επιμνημόσυνη δέηση , από τον Αρχιερατικό μας Επίτροπο, Πατέρα, Νικηφόρο Μανάδη, βοηθούμενος από τον Ιερέα της Αγίας Τριάδος, πατέρα Αχιλλέα Μανάδη.

Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών, από Αξιωματικούς του στρατού, ενώ το άγημα απέδωσε τους καθορισμένους τιμητικούς πυροβολισμούς.

Η σεμνή τελετή έληξε με τον Εθνικό Ύμνο που έψαλλαν οι παριστάμενοι.

Στην τελετή, εκπροσώπησαν το Δήμο, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μάγγος Ευάγγελος και ο Αντιδήμαρχος, Αδαμίδης Ιορδάνης, η στρατιωτική , Αστυνομική  και Πυροσβεστική ηγεσία, το Προεδρείο του Γραφείου Εφέδρων Αξιωματικών και πολύς κόσμος.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team