Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Προβλήματα λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου Κοζάνης έθεσε με ερώτηση του ο Γ. Κασαπίδης

Προβλήματα λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου Κοζάνης έθεσε με ερώτηση του ο Γ. Κασαπίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου επισημαίνει για ακόμη μια φορά με σχετική ερώτησή του ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης.

Κατά την πρόσφατη περιοδεία του μαζί με κλιμάκιο του τομέα Υγείας της Ν.Δ., ο βουλευτής Κοζάνης επισκέφτηκε υγειονομικές μονάδες της Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα του Ν. Κοζάνης.

Προβλήματα ορεινών απομακρυσμένων περιοχών εντοπίστηκαν χαρακτηριστικά στο κέντρο Υγείας  Τσοτυλίου. Οι γιατροί του κέντρου αδυνατούν να πραγματοποιήσουν εδώ και δύο χρόνια ακόμη και τον απαραίτητο εμβολιασμό κατά της φυματίωσης στον παιδικό πληθυσμό, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων. Επιπλέον η ύπαρξη ενός και μόνο οδηγού ασθενοφόρου για την εξυπηρέτηση 64 χωριών συνεχίζει να αφήνει εκτεθειμένους τους κατοίκους του Βοΐου, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης πέραν του κανονικού ωραρίου του υπαλλήλου.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας

Κύριε Υπουργέ,

Κατά την περιοδεία του κλιμακίου του Τομέα Υγείας της ΝΔ στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας (19, 20 Ιουνίου του 2017), αναδείχτηκαν πολυάριθμα σοβαρά προβλήματα σε όλες τις Υγειονομικές δομές, μεταξύ άλλων και στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου, στην Κοζάνη.

Συγκεκριμένα, προβληματική είναι μέχρι τώρα η λειτουργία του Μικροβιολογικού εργαστηρίου. Λόγω υποστελέχωσης του εργαστηρίου, ο απαραίτητος για την λειτουργία του εργαστηρίου ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός απομακρύνεται σε άλλα νοσοκομεία, χωρίς να αντικαθίσταται, με αποτέλεσμα να ευτελίζεται το επίπεδο της παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς. Την ίδια ώρα, ελλείψεις παρατηρούνται και σε φαρμακευτικό υλικό, το οποίο έχει ως συνέπεια την αδυναμία του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου να πραγματοποιήσει εδώ και 2 χρόνια τον απαραίτητο εμβολιασμό κατά της φυματίωσης στον παιδικό πληθυσμό.

Ακόμα, οι αλλαγές της υπευθύνου στη Νοσηλευτική υπηρεσία, σε συνδυασμό με τη μετακίνηση του προσωπικού σε θέσεις εκτός του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου, λειτουργούν αποσυντονιστικά και διαλυτικά για τη λειτουργία του.

Τέλος, το Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου, έχει καταλήξει να λειτουργεί μόνο με έναν μόνο οδηγό-άτυπο ήρωα, όπου εξυπηρετεί τον πληθυσμό 64 χωριών πέραν της βάρδιας που εργάζεται, με το υπάρχον οδικό δίκτυο και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά τους χειμερινούς μήνες να καθιστούν επικίνδυνη τη μετακίνηση τόσο για τον ίδιο όσο και για τους ασθενείς. Παράλληλα, το ΕΚΑΒ που συνεπικουρεί στο έργο, βρίσκεται 63χιλιόμετρα μακριά από το εν λόγω Κέντρο Υγείας, με αποτέλεσμα ούτε αυτό να μπορεί να καλύψει άμεσα τις ανάγκες των έκτακτων περιστατικών του πληθυσμού της περιοχής.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε , έτσι ώστε να ισχυροποιηθεί το ακριτικό Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου , το οποίο είναι σημαντικό για την πρωτοβάθμια κάλυψη υγείας του πληθυσμού της περιοχής;

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team