Αρχική > Slider > Πράσινο «φως» για την παραχώρηση του στρατοπέδου Μακεδονομάχων Κοζάνης – Χαμηλοί τόνοι από τον δήμο

Πράσινο «φως» για την παραχώρηση του στρατοπέδου Μακεδονομάχων Κοζάνης – Χαμηλοί τόνοι από τον δήμο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Χαμηλούς τόνους κρατά η δημοτική Αρχή Κοζάνης για το στρατόπεδο Μακεδονομάχων, για το οποίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τζιμάνης, εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο χώρος παραχωρείται για αξιοποίηση στο δήμο Κοζάνης.

Σε αντίθεση με το «τετελεσμένο» του βουλευτή, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστας Δεσποτίδης, ο οποίος φαίνεται να κρατά …μικρό καλάθι, δήλωσε στον «e-ptolemeos» ότι «σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, αλλά τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμη». Αποσαφήνισε πως δεν κάνει δηλώσεις σχετικά με το θέμα, πριν ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο, πράγμα που θα γίνει στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση. Κύκλοι της Πλατείας Νίκης, εκτιμούν ότι το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου, όπου επί χρόνια φιλοξενούνταν το ιστορικό Α΄ Σ.Σ. και τώρα εδρεύει η 9η Ταξιαρχία, «θα έχει αίσια έκβαση». Ωστόσο, υπογραμμίζουν πως «δεν μπορούμε να στηριζόμαστε σε μία προφορική διαβεβαίωση, καθώς αν αύριο είναι κάποιος άλλος στη θέση αυτή μπορεί να έχει διαφορετική άποψη». Προσθέτουν άλλωστε ότι και  τέτοιες διαβεβαιώσεις υπήρξαν και στο παρελθόν, αλλά μετά η υπόθεση ξαναβάλτωνε.

Το βέβαιο είναι ότι στις 16 Φεβρουαρίου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Κοζάνης, Κ. Δεσποτίδης, μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Τζιμάνη, επισκέφτηκαν τον Αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή. Η συνάντηση ήταν θετική και πράγματι ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων διαβεβαίωσε προφορικά τη βούληση του ΓΕΣ να προχωρήσει στην παραχώρηση του στρατοπέδου στον δήμο, κάτι για το οποίο η πολιτική ηγεσία είναι σύμφωνη, δίνοντας μάλιστα το πράσινο φως στον Αρχηγό του ΓΕΣ για τις περαιτέρω ενέργειες. Επιπλέον να σημειωθεί ότι ο Αλκιβιάδης Στεφανής εξέδωσε     διαταγή προς την 9η Ταξιαρχία για να συγκροτήσει επιτροπή, η οποία σε συνεργασία με τεχνικά κλιμάκια του Δήμου, να αρχίσουν άμεσα εργασίες πεδίου και να ρυθμίσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Στο δήμο Κοζάνης υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία, περιμένοντας βεβαίως τις εξελίξεις στο επόμενο διάστημα, ενώ τονίζουν ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται μεθοδικά, ώστε να ικανοποιηθεί επιτέλους το χρόνιο αίτημα της δημοτικής Αρχής, για οριστική παραχώρηση του στρατοπέδου Μακεδονομάχων. Παράλληλα, βγάζουν από τα συρτάρια το προσχέδιο ανάπτυξης και παρεμβάσεων στην εν λόγω περιοχή, προκειμένου να εφαρμοστούν στην πράξη μετά την οριστική παραχώρηση του στρατοπέδου. Πρώτο βήμα φυσικά είναι η ένταξη του χώρου του στρατοπέδου στο Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Κοζάνης. Σύμφωνα με το προσχέδιο προβλέπεται η αξιοποίηση ολόκληρης της περιοχής, καθώς ο χώρος του στρατοπέδου θα ενοποιηθεί με τον Δημοτικό Κήπο και με την Βιβλιοθήκη. Επιπλέον, θα συγκεντρωθούν εκεί όλες οι δημοτικές υπηρεσίες, οι οποίες σήμερα είναι διάσπαρτες σε σχεδόν δέκα κτήρια. Όσο για το διοικητήριο του Α΄ Σ.Σ., προορίζεται για μουσείο.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας