Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Η Ποντιακή χορωδία,της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης, συμμετέχει στην εκδήλωση απονομής τιμητικης διάκρισης σε συμπολίες μας το 1997 – Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 05/07/2017

Η Ποντιακή χορωδία,της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης, συμμετέχει στην εκδήλωση απονομής τιμητικης διάκρισης σε συμπολίες μας το 1997 – Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 05/07/2017

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Εντυπωσίασε η γειτονική Ποντιακή χορωδία Κοζάνης, τόσο για την ευχάριστη συμμετοχή της στην εκδήλωση της πόληςμας, και κυρίως, για την άψογη και πειθαρχιμένη παρουσία της.

Λάτρες των ηθών και Εθίμων του Πόντου με έναπλούσιο και καλοστημένο ρεπερτόριο πουπολλές φορές βούρκωναν τα μάτια και οι σταλαματιές των δάκρυων έφταναν μέχρι την Πατρώα αλησμόνιτη γη και καταστάζαν,σαν, ως ζωοδόχως πηγή, στους τάφους λη στα ρυάκια που τους έστειλε το χέρι και μαχέρι των δολοφώνων τους.

Η τιμητική εκδήλωση αφορούσε τη μνήμη των δύο λόγιων του Πόντου των Καϊλαρίων, Μελανοφρύδη  Παντελή και Νικολαϊδα Ανανία και τον κατοχικό Δήμαρχο της πόλης μας, τον γηγενή εκ Βλάστης, Ιωάννη Χρηστίδη.

Η σημερινή συντομη αναφοράμας στα ονόματα τους, ας είναι ένα λιτό κεράκι στην ΑΙΩΝΙΑ μνήμη τους.

Στο σχετικό τελετουργικό της εκδήλωσης  θα αναφερθούμε στο εγγύς  μέλλον …

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team