Αρχική > Αθλητικά > Pastra Cretonaxiosa: Μετά την Μάγχη, κολυμπάει Κύθηρα – Αντικύθηρα

Pastra Cretonaxiosa: Μετά την Μάγχη, κολυμπάει Κύθηρα – Αντικύθηρα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Μετά την περυσινή επιτυχία του διαπλου της Μάγχης η ομάδα «Pastra Cretonaxiosa», η πρώτη ελληνική ομάδα 8 ατόμων που κατάφερε αυτό τον άθλο σε χρόνο ρεκόρ 12 ώρες και 12 λεπτά, φέτος στις 3 Ιουνίου θα επιχειρήσει να κολυμπήσει από τα Κύθηρα στα Αντικύθηρα για φιλανθρωπικό σκοπό. Αυτή τη φορά στοχεύει στην υποστήριξη, μέσω του «Charity4u – Αθλητισμός για Όλους», τεσσάρων νέων αθλητών που έχουν ως στοχο τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020.

Πρόκειται για τους: Νίκo Παπαγγελή (ποδηλασία AMEA), Κατερίνα Δίβαρη ( ιστιοπλοΐα) Μάριο Γράψα και Κωνσταντίνο Γράψα ( ενόργανη γυμναστική).

Είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα θα διασχίσει το άγνωστο, για τους κολυμβητές, στενό πέρασμα των 40 χιλιομέτρων της περιοχής. Μια θάλασσα που είναι συνδεδεμένη με τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, την ιστορία αλλά και την μυθολογία της Ελλάδος. Στην προσπάθεια αυτή θα συμμετέχει ως παρατηρητής ο εκπρόσωπος του Channel Swimming Association από τη θάλασσας της Μάγχης Keith Oiller, με την φιλοδοξία να δημιουργηθεί μια νέα , διεθνώς αναγνωρισμένη θαλάσσια διαδρομή ανοικτής θάλασσας, προσελκύοντας Έλληνες αλλά και κολυμβητές από το εξωτερικό.

Τι είναι η «Charity4u – Αθλητισμός για όλους»

Η «Charity4u – Αθλητισμός για Όλους» είναι μια Μη- Κερδοσκοπική Οργάνωση που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2016 με βασικό σκοπό την υποστήριξη Ελλήνων αθλητών στην δύσκολη πορεία τους για την κατάκτηση διακρίσεων. Στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνει τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και συνεδρίων, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε αντίστοιχα προγράμματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Δείτε παρακάτω τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε την «Charity4u – Αθλητισμός για όλους».

Ποια είναι η ομάδα Pastra Cretonaxiosa

Η Pastra Cretonaxiosa ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν τρεις αχώριστοι φίλοι οι Βαγγέλης Ζουρμπάκης, Βασίλης Μαρούλης και Ευγενία Τζαννίνη αποφάσισαν να κολυμπήσουν μαζί, στον πρώτο τους αγώνα του Spetses Marathon. Τότε δεν ήταν ομάδα. Μια πολύ ωραία παρέα ήταν με πολύ κέφι. Αργότερα προστέθηκε και ο Σωτήρης Πάστρας ως προπονητής και έτσι σιγά σιγά η παρέα έγινε ομάδα και βαφτίστηκε. Για να έχει «διαβατήριο» για τις εξορμήσεις της ανα τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ…..

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team