Αρχική > Slider > Παράταση του έργου “Συντήρηση Πεζοδρομίων Δήμου Εορδαίας”

Παράταση του έργου “Συντήρηση Πεζοδρομίων Δήμου Εορδαίας”

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Παρατείνεται η προθεσμία περάτωσης των εργασιών του έργου «Συντήρηση Πεζοδρομίων Δήμου Εορδαίας» μέχρι 30-11-2017, µε αναθεώρηση, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας.

Πρόκειται για το έργο «Συντήρηση Πεζοδρομίων Δήμου Εορδαίας» προϋπολογισμού κατά τη μελέτη 252.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΑΠ (Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα), η εκτέλεση του οποίου ωστόσο  υλοποιείται με αισθητά μειωμένο προϋπολογισμό, καθώς η μέση τεκμαρτή έκπτωση του αναδόχου του έργου είχε ανέλθει σε 53% επί του προϋπολογισμού της.

Η παράταση εγκρίθηκε στο τελευταίο Δ.Σ. διότι, όπως τονίστηκε, η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των υπολειπόμενων εργασιών – παρά τις δύο παρατάσεις που έχουν δοθεί ήδη στο έργο- δεν οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα του αναδόχου του έργου, καθώς δεν έχει εξοφληθεί ο Α΄ λογαριασμός του έργου και αν και ο ανάδοχος έχε θεμελιώσει δικαίωμα διακοπής εργασιών και πιθανής διάλυσης της  σύμβασης επέδειξε πνεύμα συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι το χρονοδιάγραμμα κατά την υπογραφή της σύμβασης προέβλεπε την εκτέλεση των εργασιών εντός τριών μηνών, με πέρας την 24-01-2017, ωστόσο το έργο είχε πάρει αρχικά παράταση έως 23-4-2017. Ο ανάδοχος ζήτησε και πήρε και δεύτερη παράταση ως 23-7-2017. Με νέα αίτησή του ο ανάδοχος ζήτησε τρίτη παράταση των εργασιών έως τις 30-11-2017, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, η καθυστέρηση των εργασιών δεν οφείλεται στην αποκλειστική υπαιτιότητά του αλλά στην καθυστέρηση εξόφλησης του λογαριασμού.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη