Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Παγκόσμια μέρα βιβλίου από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Παγκόσμια μέρα βιβλίου από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Απαντώντας στο κάλεσμα και την πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με την Παγκόσμια Μέρα Βιβλίου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης εμπνεύστηκε ως τόπο πραγματοποίησης της δράσης αυτής το ίδρυμα κοινωνικής πρόνοιας Σπινάρη, την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 στο Θεραπευτήριο Σπινάρη και ώρα έναρξης 11.00 π.μ..

Με αφορμή την καινούρια παραγωγή που είναι βασισμένη στο Άσμα Ασμάτων, και στην καινούρια μετάφραση, που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Εστία, αποφασίσαμε να ανοίξουμε το διάλογο με αυτό το κείμενο. Ένα από τα σημαντικότερα κείμενα, το Άσμα Ασμάτων, υμνεί την αγάπη με τρόπο μοναδικό. Οι 5 ηθοποιοί της παράστασης Ελένη Ζαραφίδου, Αουλόνα Λούπα, Ιωάννα Μάντζαρη, Νίκος Νικολαΐδης, Χρήστος Τσαβλίδης, θα βρεθούν την Κυριακή 23η Απριλίου για να μεταδώσουν μέσω του λόγου, το μήνυμα της αγάπης, της συμφιλίωσης, της αποδοχής και της ειρήνης, έννοιες που διατρέχουν συνεχώς το Άσμα Ασμάτων.

Μέσα στην γιορτινή διάθεση που προτείνει η δράση αυτή θα ζητηθεί από τους ακροατές, να συμπληρώσουν το στίχο, «μοιάζει ο αγαπημένος μου, με…….». Οι απαντήσεις τους θα βρίσκονται στην είσοδο του  θεάτρου την ίδια μέρα, για να μοιραστούμε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία.

Είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία να αμβλύνουμε τα όρια της λογοτεχνίας και να μικρύνουμε την απόσταση που μας χωρίζει από τους άλλους, συμμετέχοντας σε μια συλλογική εμπειρία, σε ένα ταξίδι με όχημα τις λέξεις.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team