Αρχική > Slider > Π. Καρακασίδης στη συνέντευξη Τύπου της ΝΟΔΕ Κοζάνης ενόψει Νομαρχιακής Συνέλευσης: Ο Τσίπρας υπόγραψε 4ο μνημόνιο για να παραμείνει στην εξουσία – Τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ 

Π. Καρακασίδης στη συνέντευξη Τύπου της ΝΟΔΕ Κοζάνης ενόψει Νομαρχιακής Συνέλευσης: Ο Τσίπρας υπόγραψε 4ο μνημόνιο για να παραμείνει στην εξουσία – Τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Στην «πολύ κακή» συμφωνία, η οποία περιέχει σκληρά μέτρα, μια συμφωνία με την  οποία ο κ. Τσίπρας προσβλέπει μόνο και μόνο την «παραμονή του στην εξουσία» και τίποτα άλλο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, Παντελής Καρακασίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της Νομαρχιακής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο.

Σχετικά με την διοργάνωση της ΝΟΣ, ο υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Κοζάνης, Αθανάσιος Κακάλης, υπογράμμισε: «Στο πλαίσιο των πρόσφατων εξελίξεων που ταλανίζουν τη χώρα και το 4ο μνημόνιο που μας φέρνει στην ουσία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σύμφωνα με απόφαση της κεντρικής διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να γίνουν γενικές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα και στη βάση αυτή διοργανώνεται Νομαρχιακή Συνέλευση από τη ΝΟΔΕ Κοζάνης το Σάββατο 13 Μαΐου, ώρα 7 μ.μ. στην πρώην νομαρχία Κοζάνης, με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή Τρικάλων, πρώην υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Τομεάρχη Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κωνσταντίνο Σκρέκα.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης, Π. Καρακασίδης, σημείωσε ότι «η συμφωνία που έγινε είναι πάρα πολύ κακή και περιλαμβάνει μέτρα που επιτρέπουν στον Τσίπρα να παραμείνει στην εξουσία. Πρόκειται για το 4ο μνημόνιο, ένα μνημόνιο με σκληρά μέτρα, όρους και επιτήρηση, χωρίς λεφτά. Ο κ. Τσίπρας με το «παιχνίδι» των καθυστερήσεων δεν κέρδισε απολύτως τίποτα. Η κυβέρνηση Τσίπρα έλεγε ότι θα κλείσει την δεύτερη αξιολόγηση χωρίς ούτε ένα ευρώ, αλλά παίρνει μέτρα 0,5 δισ. για το 2018 και 3,6 δισ. για το 2019. Επίσης παίρνει μέτρα για μειώσεις συντάξεων, μείωση αφορολογήτου κ.λ.π., μέτρα που θίγουν όλους τους Έλληνες, κυρίως τους πιο ευάλωτους, μισθωτούς και συνταξιούχους».

Ο Π. Καρακασίδης υπογράμμισε ακόμη ότι «ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε 12 δισ. ευρώ παροχές στην ΔΕΘ και πήρε 12,6 δισ. ευρώ μέτρα, δηλαδή 8,5 φορές περισσότερο από το email Χαρδούβελη, παραβιάζοντας όλες τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει. Ρωτήστε τον κ. Σκουρλέτη, τον κ. Φίλη, ρωτήστε τους υπουργούς του αν συμφωνούν. Τα αντίμετρα είναι μια μεγάλη απάτη. Ο κ. Τσίπρας παίρνει λεφτά από τους Έλληνες και τους δίνει λέξεις. Πριν από λίγο καιρό έλεγε δεν είναι δυνατόν να έχουμε πλεόνασμα 3,5% επί του ΑΕΠ. Τώρα υπόσχεται ότι θα πετύχει πλεόνασμα 5,5%. Δηλαδή πάνω από 10 δις για πολλά χρόνια μετά το 2018. Άρα αντίμετρα δεν πρόκειται να εφαρμοστούν.

Στη συνέχεια ο Π. Καρακασίδης επισήμανε: «Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε μία πρόταση πολύ συγκεκριμένη. Κάλεσε την κυβέρνηση να διανείμει το 0,5% του ΑΕΠ απ’ αυτά που έχει μαζέψει ο κ. Τσίπρας, το οποίο είναι 750 εκ. από την υπέρβαση του πλεονάσματος. Θα είναι μία ανάσα σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται, αφού ο κ. Τσίπρας πήρε 8 φορές παραπάνω πλεόνασμα, δεν θα έπρεπε να έχει καμιά δυσκολία να επιστρέψει ένα κομμάτι απ’ αυτό. Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει αυτή την πολύ κακή συμφωνία. Δεν θα ψηφίσουμε ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα. Το βάρος του κόστους της καθυστέρησης και της αέναης λιτότητας θα το επωμισθεί εξ’ ολοκλήρου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του προέδρου της ΝΟΔΕ για την ΔΕΗ, καθώς τόνισε χαρακτηριστικά: «Εγώ ήμουνα υπέρ της Μικρής ΔΕΗ. Η απελευθέρωση έπρεπε να είχε ξεκινήσει από το 2000. Δεν ξεκίνησε για διάφορους λόγους. Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αποφάσισε για τη Μικρή ΔΕΗ, από την θα έπαιρνε 2,2 δις με την πώληση των μονάδων, στην προοπτική να γινόταν η μονάδα 2 της Μελίτης και η μονάδα 6 του Αγίου Δημητρίου. Θα έπαιρνε και το 30% των πελατών της ΔΕΗ, οι οποίοι σε ένα εξάμηνο θα μπορούσαν να γυρίσουν πίσω. Δεν έγινε αυτό λόγω των επιλογών για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ήρθε ο κ. Τσίπρας και το έκανε. Αυτή τη στιγμή ξεπουλάει το 50% και πάνω της ΔΕΗ, χωρίς να ξέρουμε ακόμα πως. Η ΝΔ λέει ότι ναι μεν είμαστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά το πρώτο μέλημα είναι οι θέσεις εργασίας στην περιοχή μας, οι περιβαλλοντικοί όροι και αυτά χωρίς να γίνει ξεπούλημα».

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας