Αρχική > Στήλες > Μνημεία της Εορδαίας > Οδοιπορικό στα μνημεία της Εορδαίας: η κρήνη του «Συλλόγου Φουφιωτών Αθήνας» στον Φούφα

Οδοιπορικό στα μνημεία της Εορδαίας: η κρήνη του «Συλλόγου Φουφιωτών Αθήνας» στον Φούφα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πάνω στο κεντρικό δρόμο του οικισμού του Φούφα και ελάχιστα μέτρα πριν την κεντρική πλατεία (όπως ερχόμαστε από το Μηλοχώρι) βρίσκεται κρήνη η οποία κατασκευάστηκε και τοποθετήθηκε το έτος 1994 έπειτα από πρωτοβουλία και χορηγία ανθρώπων οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα και έχουν καταγωγή από τον Φούφα.

Η κρήνη είναι τοποθετημένη στη γωνία της διασταύρωσης δύο οδών. Είναι κατασκευασμένη από τσιμέντο και καλυμμένη εξ’ ολοκλήρου από επεξεργασμένη πέτρα. Καλύπτεται στο σύνολο της από ξύλινο στέγαστρο στην κορυφή του οποίου υπάρχει κεραμοσκεπή. Πάνω από την βρύση υπάρχει εντοιχισμένη μαρμάρινη πλάκα η οποία μνημονεύει το όνομα του χορηγού και το έτος της τοποθέτησης:

ΔΩΡΕΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΥΦΑ

ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

1994

image003

Δεξιά και αριστερά της πλάκας υπάρχουν δυο μικρές ημικυκλικές εσοχές οι οποίες έχουν διακοσμητικό ρόλο.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Θοδωρής Πασσαλίδης

"Γεννήθηκε το 1986 στην ελληνίδα γη της Εορδαίας. Πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι σε ηλικία μερικών λεπτών από την Πτολεμαΐδα στην Θεσσαλονίκη (μέσω Άγρα). Έκτοτε, έχοντας ως εφόδια ένα πτυχίο Ψυχολογίας αποκτηθέν υπό την σκέπη του αττικού ουρανού και μια γκρίζα τραγιάσκα στο κεφάλι του, περιηγείται την πολιτιστική επικράτεια μελετώντας την ποίηση και την μνήμη."