Αρχική > Ελλάδα > ΟΑΕΔ: Δεν χάνεται το επίδομα ανεργίας λόγω περιστασιακής εργασίας

ΟΑΕΔ: Δεν χάνεται το επίδομα ανεργίας λόγω περιστασιακής εργασίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο ΟΑΕΔ μέσω ανακοίνωσής του σχετικά με δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το “επίδομα χάνεται ακόμη και με την πραγματοποίηση ενός ημερομισθίου από τον επιδοτούμενο άνεργο»

Η συνέχιση της επιδότησης ανεργίας – μετά την ολοκλήρωση της σποραδικής απασχόλησης – για όσο διάστημα απομένει, έως την ολοκλήρωση του εγκριθέντος χρόνου επιδοτούμενης ανεργίας, διασφαλίζεται και δεν χάνεται όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ η οποία αποδίδει «Σε σκοπιμότητα ή σε πλημμελή ενημέρωση, τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία οι επιδοτούμενοι άνεργοι χάνουν το επίδομα ανεργίας, εφόσον απασχολούνται περιστασιακά (σποραδική απασχόληση)».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση τα δημοσιεύματα του χθεσινού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου αναφέρουν ότι «το επίδομα χάνεται ακόμη και με την πραγματοποίηση ενός ημερομισθίου από τον επιδοτούμενο άνεργο». Στην πραγματικότητα όμως, τονίζεται στην ανακοίνωση του ΟΑΕΔ «κανένα δικαίωμα στην επιδότηση ανεργίας δεν χάνεται για τον άνεργο που απασχολείται περιστασιακά. Η επιδότηση αναστέλλεται  και με νέα αίτηση του δικαιούχου επανέρχεται με την ολοκλήρωση της περιστασιακής του απασχόλησης».

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ…..

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team