Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Νεολαία Αχλάδας: Δημοψήφισμα ‘’φιάσκο’’ – Στο 49% η αποχή των κατοίκων

Νεολαία Αχλάδας: Δημοψήφισμα ‘’φιάσκο’’ – Στο 49% η αποχή των κατοίκων

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Απέρριψαν με αποχή την διαδικασία του Δημοψηφίσματος  οι μόνιμοι κάτοικοι της Τ.Κ. Αχλάδας στην κρίσιμη αυτή στιγμή του περίπλοκου  ζητήματος επί του οποίου καλέστηκαν ν” αποφασίσουν στην παρούσα (ακατάλληλη) φάση, ώστε να υπάρξει μια απόφαση του χωριού για όσους πλαισιώνουν και επηρεάζουν το μέλλον του. Ενώ το κράτος έχει διαμελίσει τον οικισμό με 3 ΦΕΚ αντιμετωπίζοντας το ως τρία(3) χωριά, με όλες  τις αρνητικές επιπτώσεις, απώλεια κάθε δικαιώματος μετεγκατάστασης, εντοπιότητας, πληττομένων υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής  κλπ, παράλληλα απαλλάσσει  την εταιρία από υποχρεώσεις , ενώ της δίνει τη δυνατότητα ελιγμών με αποσπασματική απαλλοτρίωση του οικισμού εις βάρος  των κατοίκων.  Ωστόσο ζητούν από τους κατοίκους ν΄αποφασίσουν για ένα (1) χωριό που το αντιμετωπίζουν ως (3), άκρως παράλογο και απολύτως Αντισυνταγματικό.

Την Κυριακή 19-02-2017 σε κλίμα ‘’αναταραχής ‘’ λοιπόν, προσήλθαν  τις κάλπες  μόλις το 51% των εγγεγραμμένων, πολλοί εκ των οποίων  η μοναδική σχέση που έχουν με το χωριό είναι η διατήρηση  των  πολιτικών τους δικαιωμάτων και μόνο. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα το ‘’ναι στην μετεγκατάσταση υπό όρους’’ έλαβε 162 ψήφους , ενώ το ‘’όχι’’ 72, άκυρα 4, καθώς ‘’ταράζει’’ το μεγάλο ποσοστό αποχής των (49%) κατοίκων οι οποίοι μένουν στο χωριό, αφού δεν προσήλθαν στην κάλπη.

Το σύνολο των ψηφοφόρων ανέρχεται στους 238 ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις 444 ήταν οι ψηφοφόροι βάση των εκλογικών καταλόγων. Η οριακή αυτή συμμετοχή που οφείλεται στην ακατάλληλης στιγμής, αλλοιώνει την πραγματικότητα, διαστρεβλώνει τις προθέσεις και παραποιεί την συνολική άποψη του οικισμού με το Δημοψήφισμα να έχει μηδαμινή ισχύ, ελάσσων  σημασίας.

Το κράτος δείχνει ξεκάθαρα την έλλειψη της απαιτούμενης σοβαρότητας που χρίζει το ζήτημα και την επιπόλαια στάση απέναντι σε μια κοινωνία που αιμορραγεί, με τους πολιτικούς καθοδηγητές να μην παίρνουν καμία δυναμική πρωτοβουλία υπέρ του κοινού καλού. Ευαισθητοποιηθείτε, ενεργοποιηθείτε και ασχοληθείτε. Είναι υποχρέωση όλων να συμβάλλουν για την καλύτερη δυνατή  και ωφέλιμη λύση του οικισμού.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team