Αρχική > Slider > Νέα αναβολή για τα δάνεια «μαϊμού» των Γρεβενών στο Τριμελές Κακουργιοδικείο Δυτ. Μακεδονίας

Νέα αναβολή για τα δάνεια «μαϊμού» των Γρεβενών στο Τριμελές Κακουργιοδικείο Δυτ. Μακεδονίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Αναβολή πήρε για άλλη μία φορά η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση με τα δάνεια «μαϊμού» στα Γρεβενά, στο Τριμελές Κακουργιοδικείο Δυτικής Μακεδονίας.

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί την Πέμπτη 27 Απριλίου και μετατέθηκε για την επόμενη ημέρα (χθες) λόγω παρέλευσης του ωραρίου. Το πρωί της Παρασκευής 28 Απριλίου το δικαστήριο ανακοίνωσε αναβολή της δίκης για τις 21 Δεκεμβρίου 2017. Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη αναβολή της δίκης, καθώς αναβλήθηκε άλλες δύο φορές, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου και η απονομή της δικαιοσύνης.

Οι αναγνώστες του «e-ptolemeos.gr» γνωρίζουν από προηγούμενα ρεπορτάζ ότι πρόκειται για μία πολύκροτη υπόθεση και ένα μεγάλο σκάνδαλο με τα δεκάδες κτηνοτροφικά «μαϊμού» άτοκα δάνεια που δόθηκαν στα Γρεβενά το 2008, το οποίο ζημίωσε με 1,6 εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο και έκανε ιδιαίτερη αίσθηση όχι μόνο στην κοινωνία της μικρής πόλης, αλλά στο πανελλήνιο.

Κατηγορούμενοι είναι ο Διονύσιος Λόλας, διευθυντής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Γρεβενών την επίμαχη περίοδο και ο Ευάγγελος Σχοινάς, υποδιευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας Γρεβενών την ίδια εποχή. Η κομπίνα ήταν καλά στημένη, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώτος έδινε ψευδείς βεβαιώσεις σε κατά …φαντασία κτηνοτρόφους, περί εκτροφής χοιρομητέρων, ενώ ο δεύτερος μοίραζε αφειδώς χρήματα, υπό μορφή άτοκων δανείων, χωρίς να ελέγξει και να διασταυρώσει τα στοιχεία, ως οφείλει η κάθε Τράπεζα.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας