Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τούρτα με τσουρέκι

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τούρτα με τσουρέκι

Κοινοποιήστε το άρθρο... Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Ένα πεντανόστιμο γλυκό που μας δίνει λύση για το τι να κάνουμε το τσουρέκι που περίσσεψε από το Πάσχα. Αξιοποιήστε με μία απλή και γρήγορη συνταγή το τσουρέκι που δεν φάγατε και μετατρέψτε το σε μία πολύ νόστιμη τούρτα!

Υλικά:

  • 700γρ. τσουρέκι
  • 1 κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 5-6 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ
  • 2 κουβερτούρες
  • 1 μόρφατ
  • 1 ζαχαρούχο
  • Κουβερτούρα κομμένη με μαχαίρι ή νιφάδες σοκολάτας για την διακόσμηση

Εκτέλεση:

Κόβουμε το τσουρέκι ακανόνιστα με τα χέρια μας και το στρώνουμε σφιχτά σε ένα ταψί.

Μετράμε το γάλα και το βάζουμε με το αντίστοιχο νερό σε μία κατσαρόλα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε από το γάλα 1/2 φλυτζάνι, το άνθος αραβοσίτου κ την ζάχαρη, τα ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και το άνθος  και βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει μαζί με το αντίστοιχο νερό. Μόλις βράσει το γάλα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο από το μπολ (άνθος, γάλα, ζάχαρη) και ανακατεύουμε.Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, την οποία την έχουμε χαμηλώσει αρκετά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Μόλις η κρέμα αρχίζει να πήζει, προσθέτουμε τις κουβερτούρες σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε να λιώσουν και να γίνει η κρέμα σοκολατένια. Προσοχή να μη μας κολλήσει!

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου να πήξει η κρέμα. Την αποσύρουμε ξανά από την φωτιά, ρίχνουμε στην κρέμα ½ ποτήρι νερό και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το τσουρέκι ομοιόμορφα µε την κρέμα όπως είναι ζεστή, µε αργές κινήσεις. Η υγρασία της κρέμας θα νοτίσει όσο χρειάζεται το τσουρέκι.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Από πάνω από την κρέμα βάζουμε μεμβράνη έτσι ώστε να ακουμπά πάνω της για να μην κάνει κρούστα καθώς κρυώνει. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την σαντιγί, χτυπάμε το μόρφατ στο μίξερ μαζί με τοζαχαρούχο μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί και να »στέκεται». Την βάζουμε πάνω από την κρέμα όταν αυτή έχει κρυώσει και βέβαια αφαιρώντας τη μεμβράνη.

 Διακοσμούμε το γλυκό με την τριμμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες και την απολαμβάνουμε!

Καλή επιτυχία!

 Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Κοινοποιήστε το άρθρο... Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team